Η Τουρκία έχει δει την ισχυρότερη αναζωπύρωση των πτήσεων από την πανδημία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζονται για μια πολυάσχολη καλοκαιρινή σεζόν.

Η Ελλάδα σημείωσε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο ανάκαμψης στις αναχωρήσεις από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών δεδομένων Cirium.

Οι συνολικές αναχωρήσεις αναμένεται να φτάσουν το 89% του ίδιου μήνα πριν από τον Covid, με 92.404 πτήσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 16,5 εκατομμύρια θέσεις.

Αυτός ο μήνας προβλέπεται να σημειώσει τον υψηλότερο αριθμό αναχωρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο του 2019, καθώς η ανάκαμψη μετά την πανδημία συνεχίζεται, επιβεβαίωσε η Cirium.

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο και κατά 149% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, καθώς οι ταξιδιώτες συνεχίζουν τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής.

Το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός με τακτικές πτήσεις, ακολουθούμενο από το Άμστερνταμ, την Πάλμα, τη Μάλαγα και το Φάρο.

Οι προορισμοί καλοκαιρινών διακοπών που παρουσιάζουν το υψηλότερο επίπεδο ανάκαμψης είναι η Τουρκία (αύξηση 47% σε 3.586 πτήσεις τον Ιούλιο του 2019), η Ελλάδα (αύξηση 33% σε 4.960) και το Μαρόκο (αύξηση 15% σε 424).

Ανάπτυξη παρατηρήθηκε επίσης στην Κροατία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ.

Η Ισπανία κυριαρχεί ως ο κορυφαίος προορισμός αυτόν τον μήνα με 14.091 πτήσεις, αν και το σύνολο μειώθηκε κατά 6% τον Ιούλιο του 2019.

Η Ιταλία και η Γαλλία συνεχίζουν επίσης να έχουν υψηλά επίπεδα πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι αριθμοί μειώνονται κατά 13% και προς τις δύο χώρες.

Η Μάλτα υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση, με τις αποχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να μειώνονται κατά 22% σε 424.