Η Ελλάδα αποτελεί τη 10η φθηνότερη χώρα για ταξίδια των Βρετανών σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της εταιρείας Kilinger. Ειδικότερα, η λίστα διαμορφώθηκε με βάση το ποσό που μπορεί κανείς να πληρώσει την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής, της διατροφής και του κόστους ζωής.

Ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος του εισιτηρίου αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πού θα πάει κανείς καθώς και την εποχή του χρόνου που θα ταξιδέψει. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Λάος με την Τουρκία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Οι 10 φθηνότερες χώρες για ταξίδια έχουν ως εξής :

Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο προορισμό διακοπών εδώ και αρκετό καιρό. Οι τιμές παρέμειναν φθηνές από την κρίση του 2010 και η χώρα προσφέρει τα πάντα, από ηλιόλουστες παραλίες έως ιστορικές τοποθεσίες. Το μέσο ημερήσιο κόστος για τις διακοπές  των Βρετανών είναι περίπου 110 λίρες, ενώ η διαμονή κοστίζει περίπου 77 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 110 λίρες

Μέσο κόστος διαμονής: 77 λίρες

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 29 λίρες

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Επιπλέον, είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη, με το ημερήσιο κόστος των διακοπών για τους Βρετανούς να ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 96 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 96 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 62 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 28 λίρες

Δομινικανή Δημοκρατία

Το συγκεκριμένο νησί έχει κάτι για όλους, από χαλάρωση στην παραλία ή μια περιπέτεια στο τροπικό δάσος.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 91 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 58 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 25 λίρες.

Μεξικό

Η Πόλη του Μεξικού είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, γνωστή για την κορυφαία γαστρονομική σκηνή και τα ιστορικά μνημεία της

Μέσο ημερήσιο κόστος: 77 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 44 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 17 λίρες.

Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα είναι μεταξύ των μικρότερων χωρών της Κεντρικής Αμερικής. Είναι ένας ήσυχος προορισμός με πρόσβαση στις ακτές του Ειρηνικού και της Καραϊβικής, ζούγκλες για εξερεύνηση και ηφαίστεια για πεζοπορία.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 67 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 34 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 14 λίρες.

Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι μια όμορφη ιστορική πόλη με πολλά να προσφέρει σε προσιτές τιμές. Η ύπαιθρος φιλοξενεί γραφικά χωριά και όμορφες κοιλάδες, ποτάμια και βουνά.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 58 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 27 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 14 λίρες.

Ταϊλάνδη

Η χώρα είναι γνωστή για τους ναούς της στη ζούγκλα, τις τροπικές παραλίες, το νόστιμο φαγητό και τις πολυσύχναστες πόλεις.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 43 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 17 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 11 λίρες.

Ινδονησία

Το Μπαλί κατατάσσεται τακτικά ως ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στον κόσμο, αλλά με πάνω από 17.000 νησιά η Ινδονησία έχει πολλά να προσφέρει.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 39 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 30 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 10 λίρες.

Τουρκία

Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, προσφέροντας στους επισκέπτες πρόσβαση σε όλα, από πολυσύχναστες πόλεις έως ειδυλλιακές παραλίες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 19 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 10 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 6 λίρες.

Λάος

Η φυσική ομορφιά του παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτη και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμο τοπικό φαγητό, πεζοπορίες στη ζούγκλα και επισκέψεις σε ναούς καθώς και καταρράκτες στην ηπειρωτική χώρα.

Μέσο ημερήσιο κόστος: 12 λίρες.

Μέσο κόστος διαμονής: 7 λίρες.

Μέσο ημερήσιο κόστος γευμάτων: 4 λίρες.