Η Πορτογαλία ενδέχεται να υποδεχτεί μεγάλο αριθμό Βρετανών ταξιδιωτών αφού θεωρείται μεταξύ των αγαπημένων προορισμών για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, με βάση τα νέα δεδομένα που παρέχει η τεχνολογική πλατφόρμα Vacaay.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Vacaay, μετά την Ελλάδα και τη Γαλλία, η Πορτογαλία είναι ο τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός διακοπών για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι η νοτιότερη περιοχή της Πορτογαλίας, το Αλγκάρβε, ήταν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στην Πορτογαλία, ενώ πολλοί Βρετανοί που συμμετείχαν στην έρευνα τόνισαν ότι σχεδιάζουν να επισκεφθούν αυτήν την περιοχή.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του Vacaay για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, James Air, τόνισε ότι ήταν υπέροχο να βλέπουμε την Πορτογαλία να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις αφού η χώρα συχνά «επισκιάζεται» από τις γειτονικές της χώρες.

«Η Πορτογαλία είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ευρώπης και ενώ οι Βρετανοί τουρίστες γνωρίζουν από καιρό αυτό το ιβηρικό στολίδι, είναι πραγματικά θετικό να βλέπουμε ότι η χώρα κερδίζει τώρα μερίδιο αγοράς από μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της περιοχής», επεσήμανε.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η Ιταλία και η Ισπανία ήταν επίσης μεταξύ των κορυφαίων πέντε δημοφιλέστερων προορισμών για ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από την Πορτογαλία, ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να επιλέξουν τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ισπανία ως τα αγαπημένα τους μέρη για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.