Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα πακέτα all-inclusive είναι η top τάση στις διακοπές των Γερμανών το 2023, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων της διαδικτυακής πύλης ταξιδιών Urlaubsguru.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Γερμανών για διακοπές all-inclusive είναι Ελλάδα, Μαγιόρκα, Τουρκία, Αίγυπτος, Ισπανία, Κροατία, Βουλγαρία, Κανάρια Νησιά και Ντουμπάι.

Γιατί οι Γερμανοί επιλέγουν πακέτο all-inclusive

Σε σύγκριση με την ημιδιατροφή, οι Γερμανοί επιλέγουν πακέτο all-inclusive ως μια ελκυστική εναλλακτική λύση, στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τη σύγκριση του τρέχοντος μέσου κόστους για διακοπές το 2023 με ημιδιατροφή και all-inclusive, το πακέτο all-inclusive κοστίζει κατά μέσο όρο μόνο περίπου 70 ευρώ επιπλέον ανά άτομο για διάρκεια ταξιδιού πέντε έως δέκα ημερών, δηλαδή 7-14 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο το all-inclusive περιλαμβάνει επιπλέον γεύματα, επιλεγμένα ποτά και σνακ και συχνά άλλες παροχές, όπως θεραπείες ευεξίας ή δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου ή χαμηλή επιπλέον χρέωση.

Αυτό είναι και ο λόγος για τον οποίο οι διακοπές all inclusive έχουν τέτοια ζήτηση φέτος, από την Γερμανία.

Τα πλεονεκτήματα για όσους κάνουν κράτηση all-inclusive

  • Διακοπές χωρίς άγχος: Λόγω των εκτεταμένων υπηρεσιών των all-inclusive πακέτων, οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν ξέγνοιαστες διακοπές. Δεν χρειάζεται να αναζητήσουν εστιατόρια στο ξενοδοχείο ή στον προορισμό.
  • Έλεγχος κόστους: Ήδη πριν από την έναρξη του ταξιδιού, κάποιος έχει μια επισκόπηση του συνολικού κόστους. Τα απρόβλεπτα έξοδα για σνακ ενδιάμεσα, εξαλείφονται.
  • Μεγάλη ποικιλία: Οι ταξιδιώτες που αγαπούν το φαγητό επωφελούνται από μια μεγάλη ποικιλία γευμάτων κάθε μέρα.
    Τα ξενοδοχεία προσφέρουν πλούσιους μπουφέδες για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.
  • Fitness: Πολλά πακέτα all-inclusive περιλαμβάνουν επίσης προγράμματα φυσικής κατάστασης και αθλητισμού.
    Τα ξενοδοχεία έχουν γήπεδα beach volley, ποδοσφαίρου, τένις και γκολφ, καθώς και καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο. Μερικές φορές, προσφέρονται επίσης και πεζοπορικές εκδρομές με οδηγό ή προγράμματα γυμναστικής, όπως zumba.

Έλεγχος υπηρεσιών πριν από την κράτηση

Η Urlaubsguru προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για μια παγίδα στα πακέτα all-inclusive.
Σε αντίθεση με την πλήρη διατροφή και την ημιδιατροφή, δεν υπάρχει ομοιόμορφα καθορισμένο εύρος υπηρεσιών με all-inclusive.
Επομένως, οι ταξιδιώτες είναι απαραίτητο να ελέγξουν προσεκτικά τις αναφερόμενες υπηρεσίες πριν την κράτηση στο πακέτο.