Η Ελλάδα και η Αθήνα είναι μεταξύ των κορυφαίων προορισμών επιλογής για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το eviivo και την RateGain Travel Technologies Limited (RateGain).

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023, η Ελλάδα κατέλαβε την έκτη θέση ως ταξιδιωτικός προορισμός συνολικά, την 7η για επαγγελματικά ταξίδια και την 5η για αναψυχή.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα κατέλαβε την 7η θέση για αναψυχή.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι στους δημοφιλέστερους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι για τα ζευγάρια και τις οικογένειες.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι 10 κορυφαίοι προορισμοί της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2023 όσον αφορά τις κρατήσεις εισερχόμενων πτήσεων για τον Ιούνιο-Αύγουστο 2023 είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Ιρλανδία.

Οι δέκα κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για το καλοκαίρι του 2023, όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις είναι η Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Μαδρίτη, το Πόρτο, το Άμστερνταμ, το Μιλάνο και η Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με αναλυτές της μελέτης, το 87%  δήλωσε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, οι αναζητήσεις πτήσεων αυξήθηκαν κατά 25% και οι χρήστες της Airbnb έχουν ήδη προγραμματίσει διαμονές σε περισσότερες από 72.000 πόλεις και κωμοπόλεις.

Η έκθεση βλέπει επίσης μια «εκρηκτική» αύξηση στις κρατήσεις στην Ευρώπη με την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά να προβλέπεται να αυξηθεί κατά 20% το 2023, φτάνοντας τα προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους.

Πολλοί δημοφιλείς προορισμοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχουν ήδη ξεπεράσει τα ταξιδιωτικά νούμερα πριν από την Covid.