Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Γαλλόφωνοι Βέλγοι επιλέγουν την Ελλάδα ως τον αγαπημένο τους ταξιδιωτικό προορισμό για τις ανοιξιάτικες διακοπές (Μάιο), σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του δικτύου RTL.

«Ισπανία, Ελλάδα, Μαρόκο ή Τυνησία. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για τις ανοιξιάτικες διακοπές», σημειώνει το RTL.

Τα ευρήματα του δικτύου RTL, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΤ που αποκαλύπτουν ότι το ενδιαφέρον επισκεπτών από το Βέλγιο και τη Γερμανία για ταξίδια στην Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά.

Η Hedy Hafsia επικεφαλής του ταξιδιωτικού γραφείου «Your Travel», μίλησε για την αλλαγή που σημειώθηκε στους προορισμούς που επιλέγουν οι γαλλόφωνοι Βέλγοι. Όπως εξήγησε οι οι ανοιξιάτικες διακοπές τους μεταφέρθηκαν για τον Μάιο, με top επιλογές τις μεσογειακές χώρες.

Από την πλευρά του, ο Christoph Depreter, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (UPAV), σημειώνει ότι «οι Βέλγοι συνεχίζουν να ταξιδεύουν, αναζητώντας ήλιο. Ο προϋπολογισμός του ταξιδιού παραμένει σημαντικός για αυτούς. Πρέπει να καθαρίσουν το μυαλό τους και να πάρουν λίγο ήλιο.

Τον Μάιο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι προορισμοί που είναι ανοιχτοί, περισσότερες επιλογές. Δεν μπορώ να πω ότι οι τιμές έχουν πέσει, αλλά αυξήθηκαν λιγότερο τον Μάιο από ό,τι τον Απρίλιο».