Συνοδευόμενος από μια σειρά αναδυόμενων τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και από αναγνωρισμένους φορείς της βιομηχανίας, ο Νοτιοαφρικανικός Τουρισμός συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και Ταξιδιού Ανατολής Μεσογείου (EMITT) στην Κωνσταντινούπολη.

Γι’ αυτό το λόγο, την περασμένη εβδομάδα με επικεφαλής τον Τουριστικό Οργανισμό της Νότιας Αφρικής συμμετείχαν στην ΕΜΜΙΤ πάνω από 10 εκθέτες από τη Νότια Αφρική με σκοπό την τόνωση αφίξεων από τη Μέση Ανατολή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ταξιδιωτικών Οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ταξίδια σε όλο τον κόσμο το 2017, κάνοντας ένα άλμα της τάξης 7%, ενώ οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Αφρική σημείωσαν άνοδο 8%.

Μεταξύ  Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2017, η Νότια Αφρική σημείωσε αύξηση περίπου 5% στους τουρίστες που έφθασαν από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ένα πλεονέκτημα της Νότιας Αφρικής είναι η ποικιλία που προσφέρει σε εμπειρίες για τους ταξιδιώτες.

Ο νοτιοαφρικανικός τουρισμός σχεδιάζει να εκπαιδεύσει μέλη του ταξιδιωτικού εμπορίου της Μέσης Ανατολής στον τρόπο προώθησης της Νότιας Αφρικής ως τουριστικού προορισμού, να υπογράψει περισσότερες συμφωνίες κοινής εμπορίας με τους εμπορικούς εταίρους και να διερευνήσει πλατφόρμες για τους εμπορικούς φορείς της, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές της περιοχής.