Ο φόβος του κορωνοϊού ή η καραντίνα στους προορισμούς ως βασικές αρχικές ανησυχίες των ταξιδιωτών μειώθηκαν κατά 37%.

Ταυτόχρονα, η αυτοπεποίθησή τους για τα ταξίδια αυξήθηκε σημαντικά από τότε που η πανδημία πρωτοεκδηλώθηκε πριν από ένα χρόνο.

Αυτό αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της Έρευνας για το Συναίσθημα και την Ασφάλεια των ταξιδιωτών της Global Rescue’s Traveler.

Το 78% των ερωτηθέντων ανησυχεί «πολύ λιγότερο» ή «λιγότερο» για την ασφάλεια των ταξιδιών το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Το 22% απάντησε ότι ανησυχεί «περισσότερο» ή «πολύ περισσότερο».

«Οι ταξιδιώτες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προγραμματίσουν διεθνή ταξίδια εντός των επόμενων έξι μηνών ». Αυτό δήλωσε ο Dan Richards, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Rescue.

«Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ταξιδιωτών έχουν ήδη κάνει ένα εγχώριο ταξίδι ή σχεδιάζουν να κάνουν ένα πριν από τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (91%) υπεβλήθη σε rapid test πριν από το ταξίδι.

Οι ερωτηθέντες ταξιδιώτες χωρίζονται στενά στην υποστήριξή τους για (46%) ή έναντι (42%) που χρησιμοποιούν πιστοποιήσεις εμβολίων για εσωτερικά ταξίδια.

Η έγκριση αλλάζει αποφασιστικά όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια με το 70% των ερωτηθέντων να προτιμούν τη χρήση πιστοποιητικών εμβολίου.

Δεδομένα εμβολιασμού

Το 45% των ερωτηθέντων επιθυμεί να διατηρείται η απόδειξη του εμβολιασμού και τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID-19 και να παρουσιάζονται ανάλογα.

Ένα άλλο 16% δεν θέλει καθόλου τα δεδομένα να συλλέγονται.

Ταξιδιωτικές προτιμήσεις

 

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών (54%) ανέφερε ότι θα αποφύγουν τους πολυσύχναστους προορισμούς και μέρη με ανεπαρκείς ιατρικές εγκαταστάσεις (22%).