Η τεχνολογία επηρεάζει σε μεγάλο ποσοστό όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Φυσικά ο τομέας του τουρισμού δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η tourismreview παρουσιάζει κάποια από τα αποτελέσματα που έχει η τεχνολογία στον τουρισμό.

Εφαρμογές για κινητά

Η σημασία των smartphones και των εφαρμογών φωτογραφίας οδήγησε στην ανάπτυξη άγνωστων τουριστικών περιοχών. Παράλληλα συνεισέφερε σε μια γενική τάση των αερολιμένων, των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχείων να προσφέρουν όλο και περισσότερο υπηρεσίες προσανατολισμένες στις υπηρεσίες smartphone. Αυτό περιλαμβάνει το Wi-Fi στις πτήσεις, τις υποδοχές φορτιστή ή τα εξαιρετικά καινοτόμα συστήματα πληρωμών μέσω smartphones.

Γρηγορότερα και ασφαλέστερα με τη χρήση βιομετρικών

Η ενσωμάτωση των βιομετρικών συστημάτων αναγνώρισης στα κύρια αεροδρόμια του κόσμου έχει κάνει κάθε ταξίδι εξαιρετικά ασφαλές. Το αεροδρόμιο της Ατλάντα και η αεροπορική εταιρεία Delta έχουν αρχίσει ακόμη ένα πειραματικό έργο. Συγκεκριμένα είναι δυνατή η μεταφορά χωρίς έγγραφα, με βιομετρική αναγνώριση μόνο. Αυτή είναι μια λύση που θα μας γλυτώσει μέχρι και 9 λεπτά στο μέλλον.

Λιγότερα ξενοδοχεία, περισσότερες κατοικίες

Mε τις εφαρμογές όπως το Airbnb μπορείτε να κάνετε κράτηση για διαφορετικές λύσεις στέγασης. Από τις φθηνότερες έως τις πιο πολυτελείς. Εκτός από τα σπίτια, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για τις πιο ποικίλες εμπειρίες που διατίθενται από τους ντόπιους. Έτσι θα ζήσετε το ταξίδι στο 100%.

Χαμηλότερες τιμές, υψηλότερη απόδοση

Σήμερα είναι δυνατό να διαχειριστούμε τα πάντα εξ αποστάσεως. Ακόμη και από χώρες των οποίων το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο των δυτικών χωρών.

Όλα αυτά οδήγησαν σε γενική μείωση των τιμών, σε συνδυασμό με την επέκταση της προσφοράς. Αφενός, ο ανταγωνισμός ευνοεί τον καταναλωτή. Από την άλλη πλευρά, η δυνατότητα εξάπλωσης των πιο πολυτελών ταξιδιωτικών εμπειριών μέσω του διαδικτύου τους έχει καταστήσει ελκυστική για ένα ευρύτερο κοινό και πάντα ωθεί την αγορά πολυτελείας περαιτέρω.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων με GPS

Η επέκταση του συστήματος GPS, το οποίο δεν ενσωματώνεται πλέον μόνο σε πλοηγούς, αλλά και σε smartphones και smartwatches, δημιούργησε μια νέα αγάπη για τα ταξίδια με αυτοκίνητο. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από την αυξανόμενη δημοτικότητα των ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Η συνειδητοποίηση του να μην χάσει ποτέ τον εαυτό του, να μπορεί να στείλει την ακριβή θέση του σε περίπτωση ανάγκης βοήθειας και όλο και πιο λεπτομερείς και προσανατολισμένοι στον τουρισμό χάρτες οδήγησαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές συνήθειες για να διερευνήσουν νέους δρόμους και νέους τρόπους για να επισκεφτούν προορισμός.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της θετικής σχέσης μεταξύ της τεχνολογίας και του τουρισμού είναι ασφαλώς η διαφοροποίηση των προτάσεων. Για χρόνια ο τουρισμός σχεδόν πάντα σήμαινε να ταξιδεύετε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα, στα βουνά ή σε μια πόλη τέχνης. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί παρέμειναν οι ίδιοι για αρκετά χρόνια και οι παίκτες του κλάδου δεν έπρεπε να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να προσελκύσουν πελάτες.

Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει, και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να επιλέγουν πώς να ταξιδεύουν, καθώς και πού. Εξοικονομούν χαρτί με την εμφάνιση του εγγράφου επιβίβασης στα smartphones τους, ακούγοντας τα podcasts τους παντού με ακουστικά μπλε-δοντιού, βρίσκοντας τους πιο κρυμμένους όρμους χάρη στο GPS και βεβαίως είναι πιο ικανοποιημένοι στο σύνολό τους.