Στην παγκόσμια κούρσα για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία τον επόμενο πρωταθλητή, σε ότι αφορά σε ζητήματα Διαφορετικότητας και Ένταξης (D&I). Θα αδράξει η Ελλάδα αυτή την εξαιρετική ευκαιρία;

Καθώς οι δείκτες ESG (Environmental, Social and Governance) δημιουργούν κρίσιμες στρατηγικές και αυξανόμενες απαιτήσεις αναφοράς, απαιτούνται όχι μόνο δεσμεύσεις για πιο βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, αλλά και καινοτόμες προσεγγίσεις με στόχο την καινοτομία που βασίζεται στην τροποποίηση του τρόπου συλλογής και επεξεργασίας το διαθέσιμων δεδομένων.

Μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί στο παγκόσμιο κάλεσμα και να διεκδικήσει τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή D&I;

Ο καιρός έφτασε ώστε το ελληνικό οικοσύστημα SDG (Sustainable Development Goals) να αναδείξει αυτούς που θα ξεχωρίσουν στο αντικείμενο. Μια τέτοια πρωτοποριακή ομάδα έχει δημιουργήσει την πιο ολοκληρωμένη Παγκόσμια Βάση Δεδομένων της Ανθρωπότητας, προσφέροντας στους οργανισμούς μια ολοκληρωμένη κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμικών ταυτοτήτων του εργατικού δυναμικού τους.

Αυτό διασφαλίζει ότι κάθε άτομο αναγνωρίζεται σε όλες τις διαστάσεις του και εξοπλίζει τους οργανισμούς ώστε να αναπτύξουν καλύτερες στρατηγικές και να υπερβούν τις απαιτήσεις υποβολής των σχετικών εκθέσεων, δημιουργώντας καλύτερα κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα.

Η Cultural Infusion σας προσκαλεί σε μια ειδική εκδήλωση, γιορτάζοντας την έναρξή τη λειτουργίας του Diversity Atlas στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγο πριν την ομιλία του Διευθύνοντα Συμβούλου, Peter Mousaferiadis στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Meet and Greet with Peter Mousaferiadis, Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή του Diversity Atlas, από την Cultural Infusion,»

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

  • Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, με την υποστήριξη της MTC Group Consulting.
  • Ημερομηνία: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023
  • Ώρα προσέλευσης: από τις 10.00 π.μ.
  • Ώρα έναρξης παρουσίασης: 10.30 π.μ.
  • Τοποθεσία: Line Athens, Αγαθοδαίμονος. 37, Πετράλωνα.

Μετά από περισσότερα από επτά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, το Diversity Atlas είναι η πρώτη πλατφόρμα χαρτογράφησης πολιτιστικής ποικιλομορφίας. Προσφέρει στους οργανισμούς μια βιώσιμη, βασισμένη στα δεδομένα προσέγγιση για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη.

Η συνεχής επιστημονική και κοινοτική Έρευνα και Ανάπτυξη υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων της Ανθρωπότητας, δίνοντας στους οργανισμούς μια ασυναγώνιστη κατανόηση της πλούσιας πολιτιστικής ποικιλομορφίας του εργατικού δυναμικού τους, διασφαλίζοντας ότι όλοι συμπεριλαμβάνονται.

Το Diversity Atlas είναι ευθυγραμμισμένο με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχει υιοθετηθεί από κορυφαίες πολυεθνικές και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, όπως η εταιρεία εφοδιαστικής αλυσίδας PSA BDP, η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας Automatic Data Processing Inc (ADP), η Amazon Web Services (AWS), η Global Victoria, Epworth Hospital, το Perth Festival και πολλά άλλα.

Ο Peter Mousaferiadis είναι ο οραματιστής Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πολιτιστικής επιχείρησης Cultural Infusion (2002, Μελβούρνη). Ο κ. Mousaferiadis έχει μουσικό υπόβαθρο, ως μαέστρος και δημιουργικός διευθυντής.

Είναι νικητής περισσότερων από 15 διεθνών βραβείων για το έργο του, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Διαπολιτισμικής Καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Βραβείου και του Βραβείου Διαπολιτισμικής Ειρήνης. Το δια βίου πάθος του ήταν να αγκαλιάσει διάφορες πολιτιστικές εκφράσεις ως οδούς προς την ειρήνη και την ευημερία.

Λίγα λόγια για τους συνεργάτες

Ως ο μόνος υπέρμαχος της Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας στοχεύει να αναπτύξει δραστηριότητες, όπως η έρευνα και η ευαισθητοποίηση, για την προώθηση των αρχών του κλάδου, στα διάφορα πεδία της Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Για την προώθηση αυτού του σκοπού, το Ινστιτούτο αναπτύσσει και προσφέρει δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική διασπορά. Παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για την προώθηση του πολιτισμού και την υποστήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η MTC GROUP είναι μια εταιρεία τουριστικών συμβούλων με έδρα την Ελλάδα και δραστηριοποιείται από το 1998. Αντιπροσωπεύει και συμβουλεύει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου και της ηπειρωτικής χώρας.

Η MTC GROUP οργανώνει επίσης ταξίδια γνωριμίας και εξοικείωσης με προορισμούς, συζητά και διερευνά δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και ενέργειες που θα οδηγούσαν σε αύξηση των τουριστικών ροών και στην προώθηση των προορισμών.

Ο όμιλος της εταιρείας αποτελείται από την MORE GREECE με έδρα τη Μύκονο και την KONFLIKT στο Λος Άντζελες. Οι στρατηγικοί σύμμαχοι περιλαμβάνουν την PROMO GREECE, με έδρα το Λονδίνο και την GLOBE TRAVEL MEDIA στη Φλόριντα, η οποία επικεντρώνεται στα ταξίδια ηλικιωμένων των ΗΠΑ.

Το Line εμπνέεται από τη δυναμική και φυσική ζύμωση, την εποχικότητα της παραγωγής, την έννοια της βιωσιμότητας και τη συνέργεια με μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Δίνοντας έμφαση στα απροσδόκητα συστατικά και τον ανορθόδοξο χειρισμό τους, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας βιωσιμότητας και μηδενικών αποβλήτων, το Line φτιάχνει τα δικά του φρουτώδη κρασιά, μπύρα και παραδοσιακό ψωμί και διοχετεύει τα περιττά υλικά της σε άλλες συνταγές, χρησιμοποιώντας εκ νέου και αποτελεσματικά τα υποπροϊόντα της ζύμωσης.