Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC) ξεκινά νέα εκστρατεία για την ενθάρρυνση των διατλαντικών ταξιδιών, καθώς το μπλοκ καλωσορίζει τους εμβολιασμένους Αμερικανούς τουρίστες.

Η ψηφιακή εκστρατεία «Europe Invites the Curious» που θα «τρέξει» για τους επόμενους τρεις μήνες, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τους Αμερικανούς να ανακαλύψουν τους  πολιτιστικούς κόμβους της Ευρώπης. Και πραγματοποιείται μέσω προβολής βίντεο και καμπάνια στα social media.

Το ETC σχεδιάζει την εκστρατεία τους τελευταίους μήνες ως μέρος μιας προσπάθειας να στηριχτεί η παρατεταμένη ζήτηση για ευρωπαϊκά ταξίδια.

Η ΕΕ πρόσθεσε επίσημα τις ΗΠΑ στον πράσινο κατάλογό της τον Ιούνιο. Και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν τώρα να ταξιδέψουν ξανά διεθνώς.

Σύμφωνα με έρευνα του ETC, το ταξίδι στην Ευρώπη από την Αμερική προβλέπεται να αυξηθεί κατά 41,4% ετησίως κατά μέσο όρο από το 2020-2025.

Κάτι που δίνει ελπίδες σε πολλούς διατλαντικούς προορισμούς μετά από πτώση σχεδόν 82% στις αφίξεις των ΗΠΑ το 2020 (6,55 εκατ.) σε σύγκριση με το 2019 (36,47 εκατ.).

Την Τρίτη, το ETC ανακοίνωσε επίσης την έναρξη μιας μεγάλης εκστρατείας με την Air Canada και την Air Canada Vacations. Με στόχο να εμπνεύσει τους Καναδούς να ανακαλύψουν ξανά την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.