Η Ευρώπη αναμένεται να επωφεληθεί από την αύξηση των αεροπορικών ταξιδίων των Κινέζων με επιπλέον πτήσεις και μεγαλύτερη χωρητικότητα για το 2018.

Συγκεκριμένα, η γηραιά ήπειρος θα καταγράψει αύξηση της χωρητικότητάς στις πτήσεις από την Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ForwardKeys.

Πιο αναλυτικά εννέα νέα δρομολόγια πρόκειται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2018 ενώ άλλα τρία βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν ήδη προγραμματιστεί τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια Κίνα-Ευρώπη.

Η ForwardKeys προβλέπει μελλοντικά πρότυπα στα ταξίδια αναλύοντας 17 εκατ. συναλλαγές κράτησης την ημέρα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχουν επιπλέον 30 πτήσεις την εβδομάδα από την Κίνα προς την Ευρώπη και, βάσει των εκτιμήσεων για 200 θέσεις ανά πτήση, αυτό σημαίνει ότι θα διατεθούν 6.000 περισσότερες θέσεις για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα. Εξαιρουμένης της Ρωσίας, ο μέσος συνολικός αριθμός των διαθέσιμων θέσεων κάθε εβδομάδα το περασμένο καλοκαίρι ήταν 150.000.

Η Φινλανδία επωφελείται από την έντονη στρατηγική ανάπτυξης της Finnair  στην Ασία, καθώς ανακοίνωσε την έβδομη απευθείας πτήση στην Κίνα  τον Μάιο του 2018, ενώ η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία προβλέπουν αύξηση του τουρισμού παράλληλα με κινεζικές επιχειρηματικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ForwardKeys, η Ευρώπη κατείχε το 10% της εξερχόμενης κινεζικής αγοράς, σημειώνοντας αύξηση 7,4% στους Κινέζους ταξιδιώτες κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Αντίστοιχα για τους ίδιους μήνες τα ποσοστά της Τουρκίας σε επισκέπτες από την Κίνα ήταν αυξημένα κατά 108,2% και της Ελλάδα κατά 55,7%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας εγκαινιάστηκε στη Βενετία τον Ιανουάριο, προανήγγειλε ως η μεγαλύτερη επίσημη πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του κινεζικού τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.