Ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουν οι Κινέζοι αλλάζει. Ειδικότερα, ενώ οι Κινέζοι τουρίστες συνήθιζαν να προτιμούν τις δομημένες ομαδικές εκδρομές τώρα το 65% αναφέρουν ότι προτιμούν τα «ελεύθερα και εύκολα» ανεξάρτητα ταξίδια.

Μάλιστα για τους millennials ταξιδιώτες το ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας ανεβαίνει στο 71%. Ταυτόχρονα, οι κινέζοι ταξιδιώτες δείχνουν μια τάση να ταξιδέψουν μακρύτερα από το σπίτι τους, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της 7ης έκδοσης της έρευνας της Hotels.com

Ερωτώμενοι σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για τους επόμενους 12 μήνες, το 60% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε μια χώρα που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ, με την Ευρώπη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των επιθυμητών προορισμών το επόμενο έτος, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία, κυρίως την Αυστραλία.

Τέλος, στην κορυφή των στοιχείων που οι ερωτηθέντες στην έρευνα θα ήθελαν να δουν βελτιωμένες είναι οι καλύτερες επιλογές πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το 59% θα ήθελε να είναι σε θέση να πληρώσει χρησιμοποιώντας μια σάρωση QR σε WeChat, και το 57% θέλουν οι πωλητές να ενεργοποιήσουν τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων.