Οι Σεϋχέλλες έχουν δει μια εκπληκτική αύξηση στον τουρισμό το 2022, με τις αφίξεις επισκεπτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου, το σύνολο των αφίξεων από το έτος έως την ημερομηνία είναι 334.552, που αντιπροσωπεύει αύξηση 81% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Η τουριστική βιομηχανία της χώρας, που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία, επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία COVID-19 και το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων της. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι Σεϋχέλλες εργάζονται για την ανοικοδόμηση της βιομηχανίας μέσω πρόσθετων εκστρατειών μάρκετινγκ και στρατηγικών συνεργασιών.

Κυρίαρχος στις τουριστικές αφίξεις η Ευρώπη

Το 2022, η Ευρώπη συνέχισε να κυριαρχεί στα νούμερα αφίξεων επισκεπτών, με τη Γερμανία να προηγείται με 44.772 επισκέπτες, ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 44.503 και τη Ρωσία στην τρίτη θέση με 31.180. Το χειμερινό πρόγραμμα έχει επίσης δει την επιστροφή των Condor και Aeroflot στις Σεϋχέλλες, καθώς και επιπλέον πτήσεις τσάρτερ από το Ισραήλ, οι οποίες υποστηρίζουν την ανάκτηση του προορισμού.

Οι Σεϋχέλλες έχουν επίσης προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών από χώρες όπως το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία, οι οποίοι μαζί έχουν προσελκύσει 51.668 επισκέπτες. Η Φράνσις είπε στο Πρακτορείο Ειδήσεων των Σεϋχελλών (SNA) ότι «ελπίζει ότι αυτός ο βασικός τομέας θα τα πάει καλύτερα από την άποψη των κερδών από τον τουρισμό στο τέλος του τρέχοντος έτους».

Η αύξηση του τουρισμού είναι ευπρόσδεκτη είδηση για τις Σεϋχέλλες, καθώς η βιομηχανία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην οικονομία της χώρας. Το τμήμα τουρισμού είναι αισιόδοξο για το μέλλον και θα συνεχίσει να εργάζεται για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών τα επόμενα χρόνια.