Με επιτυχία και τη συμμετοχή 105 τουριστικών γραφείων της Βόρειας Γερμανίας. πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας – Workshop, στην οποία ξεχωριστή και τιμητική θέση είχε η Ζάκυνθος.

Η διοργάνωση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλη, έγινε στο Αμβούργο, από το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την αεροπορική εταιρεία “Condor” και το αεροδρόμιο του Αμβούργου.

Στόχος της συνάντησης αυτής, ήταν η ενίσχυση της νέας γραμμής της “Condor” Αμβούργο- Ζάκυνθος-Αμβούργο, από 29 Απριλίου έως 28 Οκτωβρίου 2018.

Στους συμμετέχοντες έγινε παρουσίαση γενικότερη για τα Ιόνια Νησιά, όμως έγινε και λεπτομερέστερη σε “video Wall” για τις ομορφιές της Ζακύνθου, τη μοναδική της βιοποικιλότητα, καθώς και την πληθώρα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται για τους τουρίστες – επισκέπτες του νησιού. Επίσης τους διανεμήθηκε ηλεκτρονικό υλικό (με video και φωτογραφίες, QR code), αλλά και έντυπο.

Πρόσφατα μάλιστα η εφημερίδα του αεροδρομίου του Αμβούργου, στην στήλη ‘Ταξίδι’ εμφανίζει καταχώρηση της Ζακύνθου.

Εξάλλου τον ερχόμενο Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί από τους παραπάνω συνδιοργανωτές, επιτόπιο ταξίδι εξοικείωσης μεγάλου αριθμού Τουριστικών Γραφείων, επίσης από τη Βόρεια Γερμανία, στην Ζάκυνθο, αλλά και στην Κεφαλονιά, στην οποία είναι ενδεχόμενο να έχουμε και νέα πτήση από το Αμβούργο.

H Condor Airlines, με έδρα τη Γερμανία, λειτουργεί τακτικές πτήσεις στη Μεσόγειο, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική την Καραϊβική και την Ελλάδα (από Απρίλιο έως τέλος Οκτωβρίου) ως μέρος του Ομίλου Thomas Cook.

Η κύρια βάση της είναι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, από όπου αναχωρούν όλες οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων.

Δευτεροβάθμια βάση για πτήσεις της Μεσογείου είναι το αεροδρόμιο του Μονάχου, το αεροδρόμιο του Αμβούργου, το Ντίσελντορφ, το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης και το αεροδρόμιο Schönefeld του Βερολίνου.