O Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού BIT Borsa Internatiozale del Turismo (BIT) 2015 στο Μιλάνο της Ιταλίας που έλαβε χώρα από 12 Φεβρουαρίου έως και 14 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano.Η συγκεκριμένη έκθεση είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις και διοργανώνεται από το 1980.

Ο Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε σε περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Λαγανά  Αναστάσιο Μποτώνη, ο οποίος αναφέρθηκε ότι η Ιταλική αγορά είναι σημαντική για το νησί μας. Επισήμανε δε, την σπουδαιότητα συμμετοχής του νησιού στην έκθεση αυτή. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η αγορά αυτή καταλαμβάνει την 6η θέση στην κατάταξη μεταξύ των κύριων χωρών προέλευσης αλλοδαπών επισκεπτών στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Αντιδήμαρχος. Μποτώνης Αναστάσιος πραγματοποίησε μια σειρά επαφών ενισχύοντας την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι θετικά τα μηνύματα από την Ιταλική αγορά για τη τουριστική περίοδο 2015 χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την προσέλευση κοινού, δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων στο περίπτερο της Ζακύνθου», αναφερόμενος επίσης και στις δηλώσεις της διευθύντριας Ε.Ο.Τ. Ιταλίας κ. Μπουλασίδου, η οποία ανέφερε ότι «προβλέπεται 15%- 20% αύξηση τουρισμού από τους tour operators».

Η επιβατική κίνηση Ιταλών επισκεπτών στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου πρόκειται να παρουσιάσει θετικό ρυθμό αύξησης για το έτος 2015 με ενίσχυση των απευθείας πτήσεων για Ζάκυνθο από ένδεκα (11) διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας. Επιπλέον εκφράστηκε ότι προβλέπεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όσον αφορά την Ιταλική αγορά.