thessalonikiΜε κύριο σκοπό να εδραιωθεί η Θεσσαλονίκη στο μυαλό του Σκανδιναβού τουρίστα, ως ένας προορισμός κατάλληλος για διακοπές όλο το χρόνο, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ετοιμάζει τις… βαλίτσες της για τη Σουηδία, όπου και θα πάρει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διοργάνωση “Grekland Panorama” που πραγματοποιεί η εταιρία North Events.

Στην έκθεση, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015 στη Στοκχόλμη, η ΕΞΘ θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες και να τους πείσει ότι το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει τα βήματά τους στη Θεσσαλονίκη. Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Holiday Inn Thessaloniki, ο γενικός διευθυντής της North Events κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης παρουσίασε το προφίλ της “Grekland Panorama”, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Scandinavian Airlines για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Αλέξανδρος Αβερκιάδης, μέλη της ΕΞΘ, η οποία υποστηρίζει το εγχείρημα, εκπρόσωποι ξενοδοχειακών ενώσεων της Βορείου Ελλάδος και δημοσιογράφοι.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και κατέδειξε τη δυναμική που έχει η Θεσσαλονίκη ώστε να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στις αγορές της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Φινλανδίας, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των δυνητικών επισκεπτών της από τις χώρες αυτές. Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας “Related”, η οποία παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, η Ελλάδα έχει πολύ καλή εικόνα στους Σκανδιναβούς τουρίστες, καθώς ήδη την έχουν επισκεφθεί έστω και μία φορά οι μισοί κάτοικοι των παραπάνω χωρών που ταξιδεύουν (περίπου 9,06 εκατομμύρια) και οι οποίοι έχουν αποκομίσει θετικές εμπειρίες. Μάλιστα ο εισερχόμενος τουρισμός από τις Σκανδιναβικές χώρες υπολογίζεται κάθε χρόνο σε 2 εκατομμύρια επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η διοργάνωση “Grekland Panorama” δίνει έμφαση στον πολιτισμό και τη γαστρονομία, δύο από τα ατού της Θεσσαλονίκης που μαζί με τη ζωντάνια της, το μεσογειακό κλίμα, την κουλτούρα και τη διασκέδαση συνθέτουν ένα πολύ ελκυστικό προφίλ για τους τουρίστες.