Προκειμένου να ενδυναμώσει το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για τη Θεσσαλονίκη, η ΕΞΘ συνεχίζει τις προσπάθειες περαιτέρω προώθησης του προορισμού.

Η πρόταση της ΕΞΘ προς το γερμανικό κοινό επικεντρώνεται κυρίως στο city break, καθώς η Θεσσαλονίκη συνδέεται με απευθείας πτήσεις με αρκετά γερμανικά αεροδρόμια, ενώ παράλληλα προτείνει την πόλη ως σημείο εκκίνησης για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την παραμονή τους σε αυτήν με κοντινές μονοήμερες εκδρομές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δημοσιογράφος Stefan Brünjes θα δημοσιεύσει ένα αφιέρωμα για τις δυνατότητες που προσφέρει ο προορισμός (Thessaloniki City Portrait) στο γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό της χώρας του “Geo Saison”, αφού είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να γνωρίσει από κοντά τη Θεσσαλονίκη. Ο Γερμανός δημοσιογράφος ενδιαφέρθηκε για τα χαρακτηριστικά του προορισμού, τα μνημεία και την ιστορία της πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να γευτεί την ελληνική κουζίνα, με σκοπό να κάνει ειδική αναφορά στο επίπεδο της γαστρονομίας που τον ενθουσίασε. Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστησε και στο “meerblog.de”, το προσωπικό ιστολόγιο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Elke Weiler, η οποία επισκέφτηκε την πόλη μας για να ανακαλύψει τους «θησαυρούς» της Θεσσαλονίκης, να αναρτήσει φωτογραφίες από τα όσα έζησε και να συστήσει τον προορισμό στους συμπατριώτες της μέσα από τα social media στα οποία δραστηριοποιείται.

Τέλος, ο γιατρός και δημοσιογράφος Dr. Heinz Klausmann αποφάσισε να γράψει για τον προορισμό με έναν πρωτότυπο τρόπο. Διασχίζοντας τη διαδρομή Στουτγάρδη – Κωνσταντινούπολη με… ποδήλατο, ανάμεσα στις περιοχές που επισκέφτηκε είναι και η Θεσσαλονίκη και οι εντυπώσεις του θα δημοσιευτούν στο ταξιδιωτικό περιοδικό “Deutsches Ärzteblatt – Reisemagazin”, το οποίο αποτελεί την επίσημη έκδοση του Ιατρικού Επιμελητηρίου Γερμανίας.