Της Κατερίνας Καρσιώτη

Η πόλη της γεύσης, της διαμονής, των δραστηριοτήτων, του shopping και του θεματικού τουρισμού σε καλεί στη δική της «ξεχωριστή» φιλοξενία.

Θεσσαλονίκη, μία πόλη που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει αισθητική, κουλτούρα, αρχοντιά και πανσπερμία πολιτισμικών στοιχείων. Αποτελεί ή αλλιώς ένα μεγάλο «Λιμάνι», μία μεγάλη «Κοιτίδα».

Μία πόλη ζωντανή όπου το σύγχρονο συνυπάρχει με το αρχαίο, βυζαντινό και οθωμανικό στοιχείο. Ο επισκέπτης από το κάστρο της Άνω Πόλης μέχρι την παραλία Νίκης με θέα όλον τον Θερμαικό και από την Μοδιάνο αγορά και την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Λιμάνι Θεσσαλονίκης όπου ο πολιτισμός έχει τον πρώτο λόγο καταφέρνει να δημιουργήσει το πιο «πλούσιο» οδοιπορικό, την πιο μακρά και αρχοντική ξενάγηση.

Διαθέτει και προσφέρει μία πληθώρα από πολυτελείς επιλογές και προτάσεις σε διαμονή, γαστρονομία, θεματικές εμπειρίες, ιστορικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς, πολιτιστικά δρώμενα καθώς και shopping.

Ανάμεσα σε φινέτσα και αρχοντιά  |  Διαμονή υψηλών προδιαγραφών

Τα ξενοδοχεία της πόλης αποτελούν κάτι παραπάνω από ένα ταξίδι σε πραγματική πολυτέλεια. Με μοναδικό χαρακτήρα και αισθητική άλλα διαθέτουν μία ιστορία μακρά και αποτελούν σταθμό και άλλα με fresh αέρα, σύγχρονη άποψη και design που κόβει την ανάσα έχουν κάνει ήδη το ντεμπούτο τους στον αστικό ιστό με μεγάλη επιτυχία.

Σε απόσταση αναπνοής από τον Λευκό Πύργο, περίπου 900 μέτρα, το ιστορικό 5 αστέρων Makedonia Palace αποτελεί το πρωταγωνιστικό θέρετρο της πόλης. Με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος η εμπειρία εκτοξεύεται με το luxury στοιχείο να επικρατεί σε όλο το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης και κοντά στο λιμάνι το The Met Hotel αποτελεί μια κορυφαία επιλογή φιλοξενίας, διαθέτοντας πολυτελή δωμάτια και σουίτες, gourmet εστιατόρια, προηγμένες συνεδριακές εγκαταστάσεις και ένα πρότυπο κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης. Oι επισκέπτες οι οποίοι είτε ταξιδεύουν για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς λόγους, βρίσκονται αυτομάτως μπροστά από μία ξεχωριστή και υψηλού επιπέδου μητροπολιτική εμπειρία δίπλα σε μία περιοχή με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και σε απόσταση αναπνοής από δημοφιλείς ψυχαγωγικές και γαστρονομικές προτάσεις.

Η απαράμιλλη γοητεία ενός θρύλου χτυπά στο ξενοδοχείο ON Residence, το boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων με το κάθε δωμάτιο και την κάθε σουίτα του να είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στη παραλία Νίκης με μία απαράμιλλη θέα, ο επισκέπτης είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής

Στα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης και δυτικά του Διεθνή Κρατικού Αερολιμένα της πόλης, στην Περαία, το  Hyatt Regency Thessaloniki αποτελεί το πολυτελές επαγγελματικό ή ψυχαγωγικό καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη. Με μία αριστοκρατική φιλοξενία και με μία πληθώρα από υψηλά προϊόντα και ποιοτικές υπηρεσίες.

Γαστρονομία με όνομα

Ο γαστρονομικός πλούτος της Θεσσαλονίκης είναι δεδομένος και ιδιαιτέρως φημισμένος με τα  εστιατόρια να έχουν την τιμητική τους και να σε προσκαλούν σε ακαταμάχητες προτάσεις.

Μία πλειάδα εστιατορίων διαθέτει η πόλη είτε στο ιστορικό της κέντρο είτε έξω από αυτό με τον επισκέπτη να μην ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει. Μεγαλοπρεπείς επιλογές ωστόσο θα βρει κανείς στο Cookoo Restaurant το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο ωραία σημεία του κέντρου, κοντά στο Λιμάνι και δίπλα στα Λαδάδικα. Ένας φιλόξενος χώρος που συνδυάζει επιτυχώς την πολυτέλεια με τη χαλαρότητα και την ποιοτική εξυπηρέτηση με τη φιλική “comfort” διάθεση.

Ένα αγαπημένο meeting place που δημιουργεί ένα περιβάλλον γευστικών απολαύσεων με μεσογειακά πιάτα, εκλεκτές ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και επιλεγμένες προτάσεις από τη διεθνή κουζίνα.

Oι λάτρεις του fine dining θα βρουν τον «τόπο» τους στο Clochard Restaurant το οποίο έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο του καλού κλασικού εστιατορίου. Οι συνεχόμενες βραβεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο της επισφράγισης της επιτυχίας του.

Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη ελληνική αστική κουζίνα με επιρροές από την γαλλική. Ολόφρεσκα προϊόντα, εποχιακές πρώτες ύλες, σπιτικές συνταγές αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό μιας γαστρονομικής εμπειρίας. Το μενού του εστιατορίου καθορίζεται από την εποχικότητα των πρώτων υλών και αλλάζει τέσσερις φορές τον χρόνο.

Με την κληρονομιά  να συνεχίζεται αλλά και με νέες εμβληματικές γεύσεις και γαστρονομικές φόρμες να πρωταγωνιστούν και να δημιουργούν τάση. Ένα ολοκαίνουργιο concept για την ελληνική και διεθνή γαστρονομία, επαναπροσδιορίζει τις τοπικές γεύσεις, τα αρώματα και τις παραδοσιακές συνταγές με τους πιο συναρπαστικούς τρόπους.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών, το Trizoni Exclusive αποτελεί σταθμό γευστικής εμπειρίας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Με κορυφαίες διακρίσεις και ιδιαίτερα φημισμένο διαθέτει πιστό κοινό εδώ και 39 χρόνια προσφέροντας  σπεσιαλιτέ «δημιουργικής ψαροφαγίας» με πρώτες ύλες αποκλειστικά από την θάλασσα του Αιγαίου.

H γοητεία της θάλασσας και των θησαυρών της εκπροσωπείται επίσης και από άλλο ένα εξαιρετικό εστιατορικό χώρο, το Marea Sea Spirit.  Ένα μοναδικό σημείο που φιλοξενεί γεύματα και συναντήσεις με ένα μενού όπου το μεγαλείο της ελληνικής θάλασσας το συναντάς στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Διαχρονικά, αστικά πιάτα, ιδωμένα, όμως, μέσα από μια δημιουργική, φρέσκια ματιά, η οποία επικεντρώνεται πάντα σε φρέσκες πρώτες ύλες και μοντέρνες τεχνικές και την άριστα ενημερωμένη οινική λίστα σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα και άψογη εξυπηρέτηση.

Στην ανατολική μεριά της πόλης, το Ambrosia Restaurant του Thessaloniki Hyatt Regency αποτελεί επίσης μία δυνατή γαστρονομική πρόταση με μία σύγχρονη ελληνική κουζίνα που συνθέτει ένα μωσαϊκό μεταξύ της παράδοσης και του τώρα.  Mία all time γαστρονομική εμπειρία σε έναν επιβλητικό χώρο που η γεύση ανασύρει μνήμες, ήθη και έθιμα ενώ ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί σε δημιουργικότητα και καινοτομία.

«Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο», η Θεσσαλονίκη

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα «έτρεξε» η πόλη στη δημιουργία συνεδριακών και πολιτιστικών κέντρων και φυσικά το κατάφερε στο μεγαλείο του.

Άλλωστε αποτελεί ένα κορυφαίο σημείο στη χώρα όπου φιλοξενεί κορυφαίες εκθέσεις, συνέδρια καθώς και πολιτιστικά δρώμενα σε κάθε τομέα. Με τους επισκέπτες να την επιλέγουν όλο το χρόνο είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ζωντανό πυρήνα υψηλής αισθητικής με κορυφαίες υποδομές. Αρκεί κανείς να επισκεφθεί μία σειρά από συνεδριακά και πολιτιστικά κέντρα για να το επιβεβαιώσει. Το Συνεδριακό κέντρο ″Ιωάννης Bελλίδης″ ακριβώς στη καρδιά της πόλης αποτελεί μία «μεγάλη» πρόταση όπου φιλοξενεί διοργανώσεις κύρους διεθνούς εμβέλειας καθώς και μία σειρά από ποικίλες εκδηλώσεις.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το πολιτιστικό κόσμημα του Βορρά αποτελεί ένα χώρο υψηλότατου επιπέδου που εστιάζει στη μουσική και στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ως πολιτιστικό ορόσημο πρωταγωνιστεί στο παραθαλάσσιο μέτωπο ! Πρόκειται για ένα σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών, πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλο εύρος εκδηλώσεων όπως όπερα, συναυλίες, μπαλέτα, θεατρικές παραστάσεις , καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις αλλά και συνεδριακές εκδηλώσεις.

Eξέχουσα περίπτωση αποτελεί και το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), ένας καινοτόμος και κορυφαίος οργανισμός στο κλάδο των εκδηλώσεων και των συνεδρίων. Ο υψηλός επαγγελματισμός και η τεράστια εξωστρέφεια που διαθέτει ως «δίκτυο και πυρήνας» προσθέτει μία ακόμα μεγάλη αξία στο προφίλ της πόλης. Με όραμα να καθιερώσει την Θεσσαλονίκη ως έναν εξαιρετικό προορισμό συναντήσεων και συνεδρίων στοχεύει στην αύξηση της διεθνούς δικτύωσης, στη φιλοξενία άκρως επαγγελματικών εκδηλώσεων και στη δημιουργία σημαντικών εκδηλώσεων του κλάδου Meetings παγκοσμίως.

Άλλο ένα σήμα κατατεθέν του πολιτισμού είναι το Ολύμπιον, το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό κτιριακό συγκρότημα της δεκαετίας του 1920 στο παλμό της πλατείας Αριστοτέλους. Με μοναδική φινέτσα και κλασική πολυτέλεια φιλοξενεί τους επισκέπτες στις μοναδικές αίθουσες που διαθέτει για τους σινεφίλ όλου κόσμου.

Το shopping είναι μία premium εμπειρία

Μία πόλη που φημίζεται ιδιαιτέρως για την πολύ καλή και πρωτότυπη αγορά της με εντυπωσιακές επιλογές σε διαφορετικά σημεία. Το shopping άλλωστε στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μία ιεροτελεστία προσφέροντας στον καταναλωτή μία σειρά από προτάσεις.

Η αγορά “Μοδιάνο” αποτελεί πια για την πόλη την  “επιτομή” η οποία εγκαινιάστηκε πριν λίγο διάστημα με νέο σύγχρονο πρόσωπο διατηρώντας όμως το τεράστιο ιστορικό της αποτύπωμα. Με μία τεράστια παλέτα από γαστρονομικές επιλογές ταυτοχρόνως και με μία σειρά από πολλά και διαφόρου τύπου καταστήματα που ο καταναλωτής μπορεί να κάνει τα ψώνια του.

Το Mediterranean Cosmos Shopping Mall μετατρέπει τις αγορές  σε μία υψηλής αισθητικής  εμπειρία μέσα σε ένα μοναδικό κτιριακό συγκρότημα  όπου μπορείς να ανακαλύψεις ότι ακριβώς ζητάς συνδυάζοντας αγορές και αναψυχή με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Στο εμπορικό κέντρο Apollonia Politica όλος ο κόσμος της ομορφιάς και της μόδας είναι συγκεντρωμένος σε ένα πολυτελή κτίριο με απεριόριστες παροχές και υπ0ηρεσίες όπως ακριβώς και στο MEGA OUTLET και στο  “Plateia” Shopping Mall.

Πραγματικός παράδεισος για shopping είναι σαφώς και η οδός Τσιμισκή η οποία προσφέρει  αμέτρητες επιλογές. Ο σημαντικός εμπορικός δρόμος  αναδεικνύεται σε in πρόταση με καταστήματα εξαιρετικής ποιότητας όπως επίσης και η οδός Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλάς που η αίγλη του shopping είναι φανερή από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Σημαντικός κόμβος αγοράς είναι και η οδός Παύλου Μελά και Αγίας Σοφίας  όπως επίσης και ολόκληρη η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης με τις τελευταίες τάσεις να αναδύονται από κάθε κατάστημα.