Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να διεξάγει «δοκιμαστικό τουρισμό» με τη μορφή περιορισμένων πακέτων περιηγήσεων τον Μάιο. Είναι ένας τρόπος συλλογής πληροφοριών πριν από το πλήρες άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό.

Η οικονομία της Ιαπωνίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική βιομηχανία, ωστόσο, έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Η χώρα έκλεισε τα σύνορά της σε ξένους στις αρχές του 2020. Υπάρχουν ουσιαστικές χαλαρώσεις στους κανόνες που επιτρέπουν στους φοιτητές και ορισμένους επαγγελματίες ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα. Μεμονωμένοι ταξιδιώτες, ωστόσο, εξακολουθούν να μην έχουν άδεια να το επισκεφθούν, παρά τις απαιτήσεις από τους ηγέτες του κλάδου να ανοίξουν ξανά τον τουρισμό.

Η χώρα θα αρχίσει να επιτρέπει σε μικρές ομαδικές εκδρομές να εισέρχονται από τα τέλη αυτού του μήνα ως «δοκιμές» για να αποκτήσει πληροφορίες για μια ευρύτερη επανέναρξη του τουρισμού σε μια απροσδιόριστη μελλοντική ημερομηνία.

Οι τουρίστες που έχουν κάνει τριπλό εμβολιασμό και προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη θα επιτρέπεται να λάβουν μέρος στις εκδρομές που θα προγραμματιστούν αυστηρά σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία και θα συνοδεύονται ανά πάσα στιγμή από ξεναγούς, σύμφωνα με μία δήλωση.

«Αυτό το εγχείρημα θα μας επιτρέψει να επαληθεύσουμε τη συμμόρφωση και τις αντιδράσεις έκτακτης ανάγκης για την πρόληψη των λοιμώξεων και να διαμορφώσουμε κατευθυντήριες γραμμές για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους φορείς εκμετάλλευσης καταλυμάτων που πρέπει να έχουμε κατά νου», ανέφερε.