Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron του Covid-19, η Ιαπωνία προσθέτει την Ινδία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ υπό αυστηρή επαγρύπνηση καραντίνας.

Ιάπωνες υπήκοοι και αλλοδαποί κάτοικοι που ταξιδεύουν στην Ιαπωνία από την Ινδία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ θα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς καραντίνας από σήμερα και στο εξής, προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Ενώ, οι αλλοδαποί κάτοικοι, καθώς και οι Ιάπωνες υπήκοοι που ταξιδεύουν από το Κολοράντο, τη Χαβάη, τη Μινεσότα και τη Νέα Υόρκη στην Ιαπωνία, θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά τρεις ημέρες από την καραντίνα τους δύο εβδομάδων σε εγκαταστάσεις που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Με την εμφάνιση κρουσμάτων Omicron στη χώρα και για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης, ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Hirokazu Matsuno ανακοίνωσε τη διεύρυνση της λίστας. Μια κυβερνητική ομάδα εργασίας έλαβε την απόφαση να ελέγξει τον αυξανόμενο αριθμό νέων περιπτώσεων παραλλαγής στην Ιαπωνία.

Η λίστα για τριήμερη υποχρεωτική καραντίνα σε εγκαταστάσεις που έχει ορίσει η κυβέρνηση περιλαμβάνει ήδη χώρες όπως η Αυστρία, το Εκουαδόρ και η Γαλλία. Ενώ πολλοί υπόκεινται σε αυστηρές απαιτήσεις καραντίνας, όπως η παραμονή σε εγκαταστάσεις που έχει ορίσει η κυβέρνηση για περισσότερες από 10 ημέρες.

Το πρώτο κρούσμα Omicron αναφέρθηκε στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αρνηθεί την επανείσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων με βίζα μακράς διάρκειας, οι οποίοι έχουν πρόσφατα μεταβεί σε οποιαδήποτε από τις 10 αφρικανικές χώρες που ενδέχεται να έχουν εκτεταμένες λοιμώξεις της παραλλαγής.