Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ιαπωνία εισαγάγει νέους περιορισμούς για τους επισκέπτες σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της φέτος το όρος Φούτζι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την τοποθεσία από το overtoursim.

Το ιερό βουνό έχει δει μια έκρηξη επισκεπτών που φέρνει μαζί ανησυχίες από τα πεταμένα σκουπίδια καθώς και για την ασφάλεια των πεζοπόρων.
Για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του και στη διατήρηση του περιβάλλοντος του, οι ιαπωνικές αρχές θα βάλουν ένα τέλος και ένα ημερήσιο όριο επισκεπτών κατά μήκος του πιο δημοφιλούς μονοπατιού.

Από αυτό το καλοκαίρι, οι τουρίστες στο επιβλητικό σύμβολο της Ιαπωνίας θα πρέπει να πληρώσουν για να κάνουν πεζοπορία σε μια από τις διαδρομές στο βουνό.
Το μονοπάτι Yoshida είναι η πιο δημοφιλής ανάβαση χάρη στην εύκολη πρόσβαση του από το Τόκιο και τη συχνότητα των ορεινών καλύβων στη διαδρομή που προσφέρουν διαμονή και γεύματα.

Οι πεζοπόροι θα περιοριστούν σε 4.000 ημερησίως από την 1η Ιουλίου φέτος, που σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής αναρριχητικής περιόδου 70 ημερών.
Επίσης, θα απαγορεύεται στους ορειβάτες να ξεκινούν την ανάβαση μεταξύ 16:00 και 02:00.

Πόσο θα κοστίζει η ανάβαση στο όρος Φούτζι

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει πόσο θα είναι το τέλος, αλλά λένε ότι το ποσό θα ανακοινωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο.
Τα σχέδια είναι να εγκατασταθεί μια πύλη στην είσοδο του μονοπατιού Yoshida όπου θα εισπράττονται τα τέλη.

Οι αρχές λένε ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καταφυγίων κατά μήκος του μονοπατιού για χρήση σε περίπτωση ηφαιστειακής έκρηξης και για τη διατήρηση της διαδρομής πεζοπορίας.

Από το 2014, οι ορειβάτες που ανεβαίνουν στο βουνό μέσω οποιουδήποτε από τα μονοπάτια του ενθαρρύνονται να πληρώσουν οικειοθελώς 6,20 ευρώ ανά άτομο για τη διατήρηση τους.