Καθώς η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κινείται ανοδικά από τον COVID-19, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) προέτρεψε την περιοχή να προετοιμαστεί για την αναμενόμενη αύξηση της κυκλοφορίας.

Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις τα προηγούμενα τρία χρόνια. Οι ασιατικές αεροπορικές εταιρείες επλήγησαν ιδιαίτερα, συμβάλλοντας στο ένα τρίτο περίπου των απωλειών του κλάδου μεταξύ 2020 και φέτος.

Με την περιοχή να αναδύεται τώρα από τον COVID-19, οι κυβερνήσεις θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην επιτάχυνση της ανάκαμψης και στη στήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του κλάδου, σύμφωνα με τον Conrad Clifford, Ανώτερο Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της IATA.

Ο Clifford μίλησε στη Συνέλευση των Προέδρων της Ένωσης Αερογραμμών Asia Pacific (AAPA) στην Μπανγκόκ.

Η Ασία έχει μείνει πίσω. Πέρυσι, ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς και να ανοίγει ξανά τα σύνορα.

Ωστόσο, η ανοδική δυναμική στην Ασία εμφανίστηκε μόλις τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Ως αποτέλεσμα, η διεθνής ζήτηση επιβατών ήταν μόλις 41,5% των επιπέδων του 2019 τον Σεπτέμβριο, η χαμηλότερη μεταξύ των περιοχών, σύμφωνα με τον Clifford.

Οι αερομεταφορείς της Βόρειας Αμερικής πρωτοστάτησαν με το 89% των επιπέδων του 2019, ενώ οι άλλες περιοχές κυμαίνονταν από 73% έως 83%.

Οι κυβερνήσεις στην Ασία-Ειρηνικό μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάκαμψης. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε όπως κάναμε πριν από την πανδημία. Η περιφέρεια πρέπει επίσης να προετοιμαστεί για αύξηση της κίνησης.

Οι καθυστερήσεις και η συμφόρηση που αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως αυστηρό μήνυμα προς τα ασιατικά αεροδρόμια και τους κυβερνητικούς οργανισμούς.

Ο Clifford πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα να χτιστεί η ικανότητα όσον αφορά τις υποδομές και το προσωπικό.

Η IATA υποστηρίζει επίσης μεγαλύτερη ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση της αυξημένης κίνησης.

Ο Clifford αναγνώρισε ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα παρεμποδιζόταν εάν η Κίνα παραμείνει κλειστή στον εξωτερικό τουρισμό.

Πρέπει να μάθουν πώς να ζουν, να ταξιδεύουν και να εργάζονται με τον COVID-19. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η κινεζική ηγεσία θα έχει την εμπιστοσύνη να ανοίξει ξανά τα σύνορά της και να επανασυνδεθεί με τον υπόλοιπο κόσμο σύντομα.