Μεταξύ των κορυφαίων εξωτικών προορισμών για διακοπές το 2018 συγκαταλέγεται η Ιερουσαλήμ μαζί με την Κύπρο, τη Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιταλία και τη Γεωργία στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, σύμφωνα με μελέτη βασισμένη σε ερωτήσεις και κρατήσεις από δύο online ταξιδιωτικές εταιρείες.

Με 16 μεγάλα Σαββατοκύριακα το 2018, οι ταξιδιώτες φαίνεται πως θέλουν να εξερευνήσουν νέους προορισμούς.

Πιο αναλυτικά σε δηλώσεις τους, στελέχη του SOTC Travel αναφέρουν ότι οι λιγότερο γνωστοί προορισμοί έχουν δει κάποιο ενδιαφέρον και είναι η Κύπρος, η Μολδαβία και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Ιαπωνία, η Νότια Αμερική, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Νότια Κορέα αποτελούν αναδυόμενους προορισμούς.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι με τους ταξιδιώτες και κυρίως τους millennials να θέλουν να απολαύσουν συγκλονιστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, το 2018 θα εμφανιστούν μερικές ενδιαφέρουσες τάσεις στον τομέα του ταξιδιού και του τουρισμού.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα της Yatra.com η Νορβηγία, η Ιερουσαλήμ, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Γεωργία, το Περού, η Τυνησία είναι μεταξύ των προορισμών που έχουν συγκεντρώσει αυξημένο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη της οι άνθρωποι αναζητούν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς και προτιμούν επίσης να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της σεζόν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προσφορές στις τιμές και να αποφύγουν τα πλήθη.