Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές οδηγίες, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ινδία από οποιαδήποτε χώρα και βγαίνουν θετικοί δεν θα αντιμετωπίζονται υποχρεωτικά σε εγκαταστάσεις απομόνωσης.

Οι εκθέσεις αναφέρουν επίσης ότι οι υπόλοιπες διατάξεις θα παραμείνουν ίδιες στις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες, οι ταξιδιώτες που προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θεωρούνται «σε κίνδυνο», θα αντιμετωπίζονται σε μια εγκατάσταση απομόνωσης και θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα εν λόγω τυπικά πρωτόκολλα.

Οι πρόσφατα ανακοινωθείσες αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές έχουν αφαιρέσει τη ρήτρα που καθιστούσε υποχρεωτική την παραμονή σε εγκαταστάσεις απομόνωσης κατά την άφιξη. Όσοι διαπιστωθούν συμπτώματα κατά τη διάρκεια του προληπτικού ελέγχου θα απομονωθούν αμέσως και θα μεταφερθούν σε ιατρική μονάδα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι επαφές εκείνων που θα βρεθούν θετικοί θα προσδιορίζονται και θα διαχειρίζονται σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Ωστόσο, σημειώστε ότι οι αλλοδαποί αφίξεις που θα είναι θετικοί θα πρέπει να περάσουν σε καραντίνα κατ’ οίκον για επτά ημέρες και ακόμη και αν το τεστ είναι αρνητικό, θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ RT-PCR την 8η ημέρα άφιξης στην Ινδία.