Η ινδική κυβέρνηση απέσυρε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής θεώρησης για Βρετανούς και Καναδούς πολίτες.

Ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών (MHA) επιβεβαίωσε ότι μετά τον Covid, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς έχουν θέσει πολλούς περιορισμούς στην είσοδο Ινδών υπηκόων στη χώρα τους και πολλές φορές, οι ταξιδιώτες πρέπει να αντιμετωπίσουν ταλαιπωρία παρά τα διάφορα αιτήματα στις ενδιαφερόμενες πρεσβείες να αναλάβουν και να επιλύσουν το ζήτημα.

«Η διευκόλυνση ηλεκτρονικής θεώρησης προς τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά αποσύρθηκε από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου φέτος. Τώρα, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τακτική θεώρηση στην ινδική πρεσβεία. Η τουριστική βίζα έχει ήδη ανασταλεί και οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Ινδία με άλλες κατηγορίες θεωρήσεων πρέπει τώρα να υποβάλουν αίτηση για τακτικές θεωρήσεις », δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, αρνήθηκε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής θεώρησης σε Κινέζους υπηκόους μετά το περιστατικό στην κοιλάδα Galwan, στο οποίο 20 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις με το προσωπικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) τον Ιούνιο του περασμένου έτους.