Η Ινδία, μετά από ένα κενό δύο ετών, άρει την απαγόρευση των διεθνών πτήσεων. Οι πτήσεις στο εξωτερικό, που έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα είναι διαθέσιμες από τις 27 Μαρτίου.

«Αφού αναγνώρισε την αυξημένη κάλυψη εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο και σε συνεννόηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε να επαναλάβει τις προγραμματισμένες διεθνείς εμπορικές υπηρεσίες επιβατών προς/από την Ινδία από τις 27.03.2022, δηλαδή την έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος 2022», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι συμφωνίες Air Bubble – οι οποίες επιτρέπουν σε δύο χώρες να εκτελούν πτήσεις η μια στην επικράτεια της άλλης υπό ορισμένες προϋποθέσεις – επίσης ανακαλούνται, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Jyotiraditya Scindia. Αυτή η συμφωνία έπληξε τις δραστηριότητες των αεροπορικών εταιρειών και την κερδοφορία τους.

Οι διεθνείς επιχειρήσεις, είπε το υπουργείο Αεροπορίας, θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας για τα διεθνή ταξίδια.