Το Υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες που φτάνουν στην Ιρλανδία από τα μεσάνυχτα δεν χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου. .

Αποκαλύφθηκε ότι τα νέα Ψηφιακά Πιστοποιητικά Covid θα εκδίδονται από αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα ενημερωθούν για να δείξουν ότι οι άνθρωποι έχουν λάβει το αναμνηστικό τους εμβόλιο. Σε μια ανάρτηση στο Twitter, ο υπουργός Donnelly μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τα πιστοποιητικά, δηλώνοντας ότι θα εκδίδονται αυτόματα για να ενισχυθούν οι λήπτες εμβολίων. Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ για τα ταξίδια και τα πιστοποιητικά θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Ο Donnelly είπε ότι τα Digital Covid Certs θα ενημερωθούν σύντομα για να αντικατοπτρίζουν το πρόσθετο εμβόλιο. Και πρόσθεσε: «Η ΕΕ εφαρμόζει μέγιστη ισχύ 9 μηνών σε πιστοποιητικά που βασίζονται σε ολοκληρωμένο κύκλο αρχικού εμβολιασμού. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε DCC Recovery εάν ​​έχετε ανακτήσει τους τελευταίους έξι μήνες μέσω της διαδικτυακής πύλης.”

Νωρίτερα, το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε νέους ταξιδιωτικούς κανόνες, οι οποίοι πλέον είχαν ως αποτέλεσμα την απαίτηση για τους εμβολιασμένους επιβάτες να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19. Ωστόσο, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να δείξουν αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν από την άφιξη.

Η κυβέρνηση κινήθηκε για να απαιτήσει από όλους τους επιβάτες να έχουν αρνητικό τεστ για τον ιό όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Omicron του Covid-19. Ωστόσο, τώρα που είναι η κυρίαρχη παραλλαγή στην Ιρλανδία, η κυβέρνηση απέρριψε αυτή την απαίτηση για εμβολιασμένους επιβάτες, είπε ο Taoiseach Micheál Martin.