Η ανάκαμψη του τουριστικού τομέα της Ισλανδίας έχει τεθεί στο προσκήνιο από τις αρχές της χώρας, οι οποίες προσπαθούν να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για να φέρουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία της Ισλανδίας συζητήθηκε κατά την ετήσια συνάντηση της Ένωσης Τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν η Υπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και Εμπορίου, Lilja Alfreðsdóttir, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Blue Lagoon, Grímur Sæmundsen, και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Συνομοσπονδία Ισλανδών Εργοδοτών, Anna Hrefna Ingimundardóttir.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που θα βοηθήσουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας να ανακάμψει από τις ζημιές που προκάλεσε ο κορωνοϊός, καθώς και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Από την άποψη αυτή, η Υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού και Εμπορίου Lilja Alfreðsdóttir τόνισε το γεγονός ότι ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αντιμετωπίσει άνευ προηγουμένου πισωγυρίσματα στον απόηχο της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα αφού ο τουριστικός τομέας είναι «ένας των πυλώνων της ισλανδικής οικονομίας».

«Είναι ευχάριστο να ακούς ότι το πνεύμα επικρατεί στον κλάδο και ότι η κατάσταση των κρατήσεων βελτιώνεται γρήγορα μετά την πανδημία. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να υποστηρίξουμε τη βιομηχανία όπως χρειάζεται, μεταξύ άλλων μέσω του διεθνούς μάρκετινγκ στην Ισλανδία ως προορισμό », επεσήμανε ο Alfreðsdóttir.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε τη σημασία του τουριστικού τομέα στην οικονομία της χώρας, ενώ τόνισε ότι σχεδόν το 40 τοις εκατό των συναλλαγματικών εσόδων της οικονομίας προέρχονται από τον τουριστικό τομέα.