Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ισπανία, θα δει αύξηση στον αριθμό αιτήσεων για βίζα Σένγκεν από Ινδούς το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τον πρέσβη της Ισπανίας στην Ινδία, Jose Maria Rindao οι αιτήσεις θα φτάσουν τις 100.000 (+10%) το 2024.

Ενώ οι ισπανικές πρεσβείες και τα προξενεία στην Ινδία έχουν λάβει περισσότερες από 90.000 αιτήσεις για βίζα φέτος, αρκετές ταξιδιωτικές εταιρείες παραπονούνται για τη μακρά περίοδο διεκπεραίωσης και τον περιορισμένο αριθμό των ραντεβού.
Είπαν ότι οι αιτούντες πρέπει να περιμένουν περισσότερο από ένα μήνα έως και 90 ημέρες για να λάβουν απάντηση για την αίτηση και ότι είναι πολύ δύσκολο να βρουν διαθέσιμα ραντεβού.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη περίοδο αναμονής που στις περισσότερες περιπτώσεις, ωθεί τους αιτούντες να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.
Λόγω του μεγάλου χρόνου διεκπεραίωσης και του περιορισμένου αριθμού ραντεβού, οι Ινδοί ταξιδεύουν σε χώρες που τους επιτρέπουν την είσοδο χωρίς βίζα ή άλλαξαν τον προορισμό τους για διακοπές.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η Ισπανία ανοίγει γραφείο στη Μπανγκαλόρ, όπως ανακοίνωσε ο Jose Maria Rindao.
Τόνισε επίσης ότι θέλουν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ταξιδιώτες από την Ινδία στη χώρα και είπε ότι στόχος τους είναι να χορηγήσουν περισσότερες βίζες στους Ινδούς και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες.

Τα στοιχεία των στατιστικών για τις βίζες Σένγκεν δείχνουν ότι οι Ινδοί υπέβαλαν συνολικά 671.928 αιτήσεις το 2022, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 45% σε σύγκριση με το 2021.
Η πλειονότητα των αιτήσεων έγινε για ταξιδιωτικούς σκοπούς, με το ποσοστό απόρριψης να πέφτει στο 18,3% πέρυσι.