Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιώτες από το Μπαχρέιν, την Κολομβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Περού, το Κατάρ και την Ουρουγουάη αντιμετωπίζουν τώρα αυστηρότερους περιορισμούς εισόδου κατά την είσοδο τους στην Ισπανία, καθώς έχουν αφαιρεθεί από τη «λίστα ασφαλών τρίτων χωρών» της τελευταίας.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας, οι νέοι κανόνες για τις επτά χώρες θα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Προηγουμένως, οι ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ισπανία από μία από αυτές τις επτά τρίτες χώρες επιτρεπόταν η είσοδος χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού κατά της νόσου ή πρόσφατο τεστ για τον COVID-19.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το Μπαχρέιν, η Κολομβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Περού, το Κατάρ και η Ουρουγουάη δεν περιλαμβάνονται πλέον στον ασφαλή κατάλογο, οι ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές πρέπει τώρα να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσον αφορά στην εγκυρότητα των δελτίων εμβολιασμού, οι ταξιδιώτες πρέπει να σημειώσουν ότι από την 1η Φεβρουαρίου, η Ισπανία θα αναγνωρίζει μόνο πιστοποιητικά που υποδεικνύουν ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού τις τελευταίες 270 ημέρες.