Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ισπανία εισαγάγει νέα μέτρα που στοχεύουν στην προσέλκυση ψηφιακών νομάδων.
Μέσω της βίζας για ψηφιακούς νομάδες (Digital Nomad Visa), πολλοί άνθρωποι από άλλες χώρες θα μπορούσαν να ζήσουν στην Ισπανία καθώς και να εργαστούν εξ αποστάσεως, συμβάλλοντας στον οικονομικό τομέα της χώρας.

Οι αρχές στην Ισπανία τόνισαν ότι το προσχέδιο θα σταλεί τώρα στο κοινοβούλιο για έγκριση.

Η βίζα για ψηφιακούς νομάδες θα επιτρέψει σε ξένους από χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), καθώς και σε άτομα που διαθέτουν διαβατήρια ΕΕ ή σε όσους φθάνουν από χώρες της ζώνης Σένγκεν, να εργάζονται εξ αποστάσεως στην Ισπανία για λιγότερο από έξι μήνες το χρόνο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν επίσημα.

Η απόφαση στόχο έχει να «προσελκύει διεθνή ταλέντα βοηθώντας τους απομακρυσμένους εργαζόμενους και τους ψηφιακούς νομάδες που έχουν εγκατασταθεί στην Ισπανία», αναφέρει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, τα τέλη εγγραφής θα καταργηθούν ενώ η δημιουργία νέας εταιρείας θα εξορθολογιστεί.

«Οι startups είναι το θεμέλιο της νέας ψηφιακής οικονομίας. Δημιουργούν θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και έχουν υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης», τονίζει το υπουργείο Οικονομίας.

Εκτός από την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν τέτοια προγράμματα. Είναι η Κροατία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ισλανδία, η Γερμανία και η Ρουμανία.