Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ισπανία εξετάζει έναν «πράσινο διάδρομο» για εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταλήξει σε συμφωνία εγκαίρως, σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Φερνάντο Βαλντές είπε στο Bloomberg πως βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με στόχο τη σύναψη μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο Βρετανών τουριστών στο ισπανικό έδαφος.

Εάν δεν βρεθούν λύσεις από ΕΕ, η Ισπανία προχωρά σε δικές της συμφωνίες

«Για εμάς η βρετανική αγορά είναι η κύρια αγορά μας, υπογράμμισε. Δεδομένου ότι είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λύσεις πρέπει πρώτα να είναι μέρος των συζητήσεων στην ΕΕ.

Προφανώς, εάν σε αυτό το επίπεδο δεν βρεθούν λύσεις, θα σκεφτούμε εναλλακτικούς διαδρόμους με τρίτες χώρες. Με στόχο να μας βοηθήσουν ώστε να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός μας».

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ελπίζουν ότι το πρόγραμμα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα είναι ανοιχτό σύντομα στους Βρετανούς ταξιδιώτες. Ώστε να σώσουν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μια πρόταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αναμένεται να υποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Μαρτίου.

Τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ μίλησε επίσης για τα σχέδια της ΕΕ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Downing Street.

Είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση εργάζεται «για την ανάγκη πιστοποίησης όσον αφορά στο εμβόλιο για τα ταξίδια σε άλλη χώρα».

«Εάν μια άλλη χώρα θέλει πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια, πρέπει να το κάνουμε. Για να επιτρέψουμε στους Βρετανούς να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι, είπε.

Συνεπώς, συνεργαζόμαστε με διεθνείς εταίρους. Και η ΕΕ είναι μέρος αυτών των συζητήσεων. Όπως επίσης και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο».