Η Ισπανία θα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα σε ποιους επισκέπτες από την Ευρώπη θα επιτρέψει την είσοδο.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, με περίπου έναν στους πέντε από τους συνήθως 80 εκατομμύρια ετήσιους επισκέπτες του από τη Βρετανία.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Salvador Illa είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER ότι η Μαδρίτη θα συζητήσει με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) εάν θα επιτρέψει την είσοδο επίσης σε ταξιδιώτες από χώρες εκτός της ηπείρου.

«Φέτος δεν πρόκειται για να κερδίσουμε χρήματα, αλλά θα προσπαθήσουμε να χάσουμε λιγότερα», δήλωσε ο κ. Miguel Fluxa, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ξενοδοχείων Iberostar, σε συνέντευξη Τύπου στο νησί της Μαγιόρκα.

Η Μαγιόρκα ήταν ο πρώτος ισπανικός προορισμός που άνοιξε σε διεθνείς τουρίστες την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο κ. Fluxa ανέμενε ακόμη ότι οι καλοκαιρινές επιχειρήσεις θα φτάσουν μόνο το 40% των τιμών του περασμένου έτους.

“Τα έθνη της ΕΕ θα αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν σύνορα σε μη Ευρωπαίους βάσει επιδημιολογικών κριτηρίων”, σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, κ. Arancha Gonzalez Laya.

Η Μαδρίτη ελπίζει ότι η αναζωπύρωση των επισκεπτών θα επιτρέψει στον τουρισμό, ο οποίος αντιπροσωπεύει μία δουλειά σε οκτώ και περίπου το 12% της οικονομίας, να σώσει τη θερινή του περίοδο.