Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ισπανία καταπολεμά τον «τουρισμό της υπερβολής» αυτό το καλοκαίρι, με την επιβολή ορίων σε ποτά και ρούχα.

Ο υπουργός Τουρισμού Fernando Valdes προειδοποίησε ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ισπανία τουρίστες -και ιδιαίτερα οι Βρετανοί- που πίνουν υπερβολικά και συμπεριφέρονται αντικοινωνικά.

Η ανακοίνωση του Fernando Valdes έρχεται πριν από τον αναμενόμενο αριθμό ρεκόρ Βρετανών τουριστών που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι, με τις κρατήσεις να έχουν ήδη αυξηθεί κατά 12% σε σχέση με τους αριθμούς του 2019.

Η Ισπανία καταπολεμά τον «τουρισμό της υπερβολής» με όριο ποτών

Από το 2020, οι Βαλεαρίδες Νήσοι καταπολεμούν τους μεθυσμένους ταξιδιώτες με μια σειρά μέτρων, με στόχο να ενθαρρύνουν περισσότερους επισκέπτες.
Οι Βαλεαρίδες Νήσοι έχουν ήδη θεσπίσει αυστηρούς περιορισμούς για το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των προσφορών των ωρών διασκέδασης και των περιηγήσεων σε μπαρ.

Τα καταστήματα δεν μπορούν να πουλήσουν αλκοόλ από τις 9.30 μ.μ. έως τις 8 π.μ. και τα σκάφη για πάρτι αυτές τις ώρες έχουν πρόστιμο έως και 59.000 ευρώ. Αυτό ισχύει και σε άλλα δημοφιλή θέρετρα όπως η Ίμπιζα.

Παρά το γεγονός ότι η περίοδος των διακοπών μόλις ξεκίνησε, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ της Playa de Palma στην Μαγιόρκα, έχουν απηυδήσει με τους μεθυσμένους τουρίστες.

Ο Pedro Marín και ο Juan Miguel Ferrer, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Playa de Palma, δήλωσαν ότι από τις 10 Μαΐου, υπάρχουν μεγάλες ομάδες τουριστών που απλώς θέλουν να μεθύσουν.
Μένουν μόνο λίγες νύχτες και γενικά ξοδεύουν περίπου 40 ευρώ την ημέρα, «γενικά σε αλκοόλ και κουτάκια μπύρας που καταναλώνουν, πίνοντας στο δρόμο».

Όταν οι τουρίστες επιστρέφουν στο ξενοδοχείο τους τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι τόσο μεθυσμένοι που δεν μπορούν να περπατήσουν, λένε οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Συχνά μένουν ξαπλωμένοι μόνοι στο πεζοδρόμιο.

«Η διαθεσιμότητα αλκοόλ σε ξενοδοχεία all-inclusive μπορεί να έχει ελεγχθεί, αλλά το πρόβλημα είναι στους δρόμους», είπαν.

Επιβολή ενδυματολογικού κώδικα

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ της Playa de Palma δημιούργησαν επίσης έναν ενδυματολογικό κώδικα που οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν ή θα τους απαγορεύεται η είσοδος σε μπαρ και εστιατόρια.
Ο κατάλογος των απαγορευμένων ρούχων περιλαμβάνει μαγιό, ποδοσφαιρικές μπλούζες και οποιαδήποτε αξεσουάρ αγοράζονται από πλανόδιους πωλητές, όπως χρυσές αλυσίδες ή καπέλα με ομπρέλες.