Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι νέοι από την Ισπανία έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με τρένο στη μισή τιμή στην Ευρώπη με κάρτες Interrail, το καλοκαίρι.

Τα εκπτωτικά δελτία -που επιτρέπουν ταξίδια χιλιάδων χιλιομέτρων του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου- είναι διαθέσιμα σε Ισπανούς κατοίκους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το σχέδιο θα «ενθαρρύνει τα καλοκαιρινά ταξίδια μεταξύ των νέων και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού μετά την πανδημία», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών. Οι εκπτώσεις στα εισιτήρια ισχύουν έως 15 Σεπτεμβρίου.

Η Ισπανία ανακοίνωσε επίσης μια σειρά ταξιδιωτικών εκπτώσεων για να ενθαρρύνει τα εσωτερικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων μειώσεων 90% στις τιμές των κρατικών εισιτηρίων λεωφορείων και σε ορισμένα δρομολόγια εσωτερικού τρένου.

Πώς μπορούν οι νέοι στην Ισπανία να λάβουν κάρτα Interrail με έκπτωση

Οι κάτοχοι της κάρτας Interrail μπορούν να ταξιδέψουν σε χιλιάδες διαδρομές τρένων σε όλη την Ευρώπη, από τα φιόρδ της Νορβηγίας μέχρι τις παραλίες της Ιταλίας.

Τα πάσο μπορούν να κρατηθούν για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως ένας μήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν διασυνοριακά.
Εναλλακτικά, μπορούν να γίνουν κράτηση για συγκεκριμένο αριθμό ημερών ή για μία χώρα.

Οι τιμές ξεκινούν από 194 ευρώ για τέσσερις ημέρες ταξιδιού μέσα σε ένα μήνα σε 33 χώρες.