Σύνταξη tourismtoday.gr

Την κορυφαία θέση για τους Ολλανδούς τουρίστες καταλαμβάνει για διακοπές αυτό το καλοκαίρι η Κάρπαθος, σύμφωνα με λίστα από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Griekenland.net.

Η κατάταξη έγινε με βάση έρευνα στο ταξιδιωτικό κοινό για τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρουν σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και θαλάσσιες περιηγήσεις.

Όπως υπογραμμίζει η ολλανδική ιστοσελίδα -που επικεντρώνεται αποκλειστικά στα ταξίδια στην Ελλάδα- «με σύμμαχο τον άνεμο και τη δαντελωτή ακτογραμμή, η Κάρπαθος είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις του windsurfing.

Οι καταδύσεις για εξερεύνηση υφάλων και ναυαγίων είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινότητα των λάτρεις της θάλασσας.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις σχολές surfing και τα καταδυτικά κέντρα του νησιού ενισχύουν την εμπειρία των δραστηριοτήτων στην Κάρπαθο».

Πρόσφατα το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είχε δυναμική προώθηση στα Μέσα της Ολλανδίας για διακοπές πολλαπλών εμπειριών, όπως περιηγήσεις σε χωριά, παραλίες, πεζοπορία, καταδύσεις, αναρρίχηση, θαλάσσιο τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία.