Η Κέρκυρα καταλαμβάνει την έκτη θέση στην κορυφαία δεκάδα για την αγορά εξοχικής κατοικίας.

Αυτό αναφέρει η έρευνα από τον ιστότοπο σύγκρισης τιμών Compare the Market με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρώτη θέση καταλαμβάνεται από μία από τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις της Ιταλίας: τη Βενετία. Η Πλωτή Πόλη είναι ο καλύτερος προορισμός τόσο στις κατηγορίες Εστιατόρια όσο και στην κατηγορία Δραστηριότητες της έρευνας.

Αλλά πρέπει επίσης να πληρώσετε αδρά αν θέλετε να αποκαλέσετε τη Βενετία το δεύτερο σπίτι σας. Η πόλη έχει την πιο ακριβή αγορά ακινήτων στην Ιταλία, με μέση τιμή ιδιοκτησίας ανά τετραγωνικό μέτρο (ή περίπου 10,8 τετραγωνικά πόδια) που φτάνει τα 4.930 δολάρια .

Η δεύτερη θέση στη λίστα του Compare the Market πηγαίνει στην αρχαία κυπριακή πόλη της Πάφου. Η Πάφος είναι ο απόλυτος ευρωπαϊκός προορισμός για ζεστό καιρό. Η αγορά ακινήτων της πόλης είναι επίσης πολύ πιο προσιτή από τη Βενετία. H μέση τιμή ακινήτου ανά τετραγωνικό μέτρο 1.837 $. Το μέσο μηνιαίο κόστος ζωής για μια τετραμελή οικογένεια λίγο πάνω από 2.500 $.

Το Άμπου Ντάμπι κατατάσσεται στην τρίτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε ένα σπίτι διακοπών στο εξωτερικό. Η πόλη του Περσικού Κόλπου επωφελείται επίσης από τις υψηλές μέσες θερμοκρασίες (82 F) και τις χαμηλές βροχοπτώσεις. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 2.836 $.

Τις άλλες δύο θέσεις στην πρώτη πεντάδα καταλαμβάνουν το Ντουμπάι και το Φουντσάλ στη Μαδέρα της Πορτογαλίας.

Η Ισπανία κυριαρχεί στο δεύτερο μισό της λίστας με τις Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife και Marbella να κατατάσσονται στην έβδομη, όγδοη και 10η θέση αντίστοιχα. Την ένατη θέση καταλαμβάνει η πρωτεύουσα της Κύπρου Λάρνακα.