Στην κορυφαία δεκάδα με τους καλύτερους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές συγκαταλέγεται η Κέρκυρα. Ειδικότερα, έλαβε 6,27 βαθμούς στα 10.

Την πρωτιά κατέλαβε το Νουμπάι ως ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές για το 2022.

Αυτό αποκάλυψε ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης InsureMyTrip. Από τις 62 πόλεις που αναλύθηκαν στην έρευνα το Ντουμπάι σημείωσε 7,42 στα 10.

Η έρευνα καλύπτει τις εξής παραμέτρους :

  • Tην ποιότητα των οικογενειακών ξενοδοχείων.
  • Tην ποιότητα των κοντινών παραλιών.
  • Tην ποσότητα των οικογενειακών αξιοθέατων.
  • Tη θερμοκρασία της θάλασσας.
  • Tο χαμηλότερο μήκος κύματος.
  • Tην ασθενέστερη ισχύ του ωκεανού ρεύματος.
  • Tην ασφάλεια της περιοχής.

Το εμιράτο έλαβε υψηλές βαθμολογίες σε πέντε από τις επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας της περιοχής (10), της ποιότητας των οικογενειακών αξιοθέατων (10), του ασθενούς ρεύματος του ωκεανού (9,75) και της θερμοκρασίας της θάλασσας (7,7).

Παράλληλα, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ο «Καλύτερος Παγκόσμιος Προορισμός» στα Βραβεία TripAdvisor’ Choice Awards 2022 για την καινοτόμο στρατηγική του να παραμείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας με ασφαλή και προσβάσιμο τρόπο.

Από τις 62 πόλεις που αναλύθηκαν στην έρευνα από τον ιστότοπο σύγκρισης, το Ντουμπάι σημείωσε 7,42 στα 10 και ακολουθούν το Κολόμπο (6,71), το Turks & Caicos (6,48), τα Μπαρμπάντος (6,37) και η Κέρκυρα (6,27). Άλλες πόλεις που μπήκαν στη λίστα των κορυφαίων 10 περιλαμβάνουν το Πουκέτ, το Ώκλαντ, το Ρίο ντε Τζανέιρο και την Αβάνα.

Αντίθετα το Μαϊάμι των ΗΠΑ (3,54 βαθμολογία) κατατάσσεται ως ο λιγότερο κατάλληλος προορισμός για οικογενειακές διακοπές.

Έλαβε τη χαμηλότερη βαθμολογία για το ασθενές θαλάσσιο ρεύμα (0), μαζί με την ποιότητα των οικογενειακών ξενοδοχείων (0,69), την ποιότητα των οικογενειακών αξιοθέατων (1,36), την ασφάλεια της περιοχής (4,04) και το χαμηλό ύψος κύματος (4,91).