Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο όγκος των επισκεπτών στην Κίνα από άλλες χώρες θα γνωρίσει «αξιοσημείωτη ανάκαμψη» το 2023 εν όψει της αναμενόμενης άρσης των περιορισμών και καραντίνας, καθώς και μεγαλύτερου αριθμού διεθνών πτήσεων.

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της China Academy of Tourism, σύμφωνα με την οποία οι ταξιδιωτικές αφίξεις έφτασαν φέτος στα 20 εκατομμύρια ταξίδια, από 32 εκατομμύρια το 2021, 27,5 εκατομμύρια το 2020 και, φυσικά, 145 εκατομμύρια το 2019, το τελευταίο προ – έτος πανδημίας.

«Η νέα πολιτική θα είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξη της εγχώριας τουριστικής αγοράς και θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών, δήλωσε ο Cheng Chaogong, ανώτερος ερευνητής στο Tongcheng Travel, ενώ αναμένεται επίσης ανάκαμψη στον διεθνή τουρισμό.»

Αν και η Κίνα εξακολουθεί να διατηρεί οκταήμερη καραντίνα για αφίξεις από το εξωτερικό, η ταχεία κατάργηση της πολιτικής του «μηδενικού κορωνοϊού» μεταφράστηκε σε σημαντική αύξηση κατά 351% στις αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με το Trip.com.

Οι αρχές της Κίνας έχουν ήδη δηλώσει ότι υπάρχουν οι «συνθήκες» ώστε η χώρα να «προσαρμόσει» τα μέτρα της σε αυτή τη «νέα κατάσταση» στην οποία ο ιός προκαλεί λιγότερους θανάτους, αν και έχουν ανακοινώσει επίσης ένα σχέδιο για την επιτάχυνση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων, μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες αλλά ταυτόχρονα και η πιο απρόθυμη να εμβολιαστεί.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού εκτιμούν τώρα ότι θα υπάρξει μια σχετικά μεγαλύτερη ροή ανθρώπων που θα κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων την Πρωτοχρονιά και το Εαρινό Φεστιβάλ (ξεκινώντας στις 21 Ιανουαρίου), καθώς τα ταξίδια μεταξύ επαρχιών δεν θα απαιτούν πλέον αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών.

Μετά τη βελτιστοποίηση και την προσαρμογή των πολιτικών πρόληψης της πανδημίας, τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία κυκλοφόρησαν εκ νέου διάφορα είδη προϊόντων ομαδικών περιηγήσεων μεταξύ επαρχιών.

Εν τω μεταξύ, η Σανυά της επαρχίας Χαϊνάν, η Σαγκάη και η Λιγιάνγκ της επαρχίας Γιουνάν είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς με τον υψηλότερο όγκο αναζητήσεων.