Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Κίνας δήλωσε ότι συζητά με τους ομολόγους της σε ορισμένες χώρες το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης των διεθνών επιβατικών πτήσεων εντός και εκτός της χώρας.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, η αρχή πολιτικής αεροπορίας έχει λάβει επιστημονικά, στοχευμένα και δυναμικά μέτρα για να διατηρήσει βασικά τακτικές πτήσεις με 54 χώρες, αποτρέποντας αποτελεσματικά τη διασυνοριακή μετάδοση του ιού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC). είπε.

Η οργάνωση περισσότερων διεθνών πτήσεων ευνοεί την οικονομία της Κίνας, την ανταλλαγή ανθρώπων με άλλες χώρες και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα της πολιτικής αεροπορίας, δήλωσε η κυβέρνηση.

Περίπου 12,07 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο, σημειώνοντας άλμα 53,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της CAAC. Ο συνολικός τζίρος των αεροπορικών μεταφορών έφτασε τα 3,89 δισεκατομμύρια τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας άνοδο 31,8% από μήνα σε μήνα, ενώ ο όγκος της αλληλογραφίας και του φορτίου που μεταφέρθηκε αυξήθηκε κατά 17% σε μηνιαία βάση σε 491.000 τόνους, σύμφωνα με την CAAC.