Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Κίνα θα λειτουργήσει τον πρώτο γιγαντιαίο διεθνή σταθμό καραντίνας για εισερχόμενους ταξιδιώτες και ντόπιους που φθάνουν στην χώρα από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο σταθμός βρίσκεται στο Γκουανγκζού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ και θα ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σκοπός του είναι να αντικαταστήσει τα ξενοδοχεία καραντίνας, σύμφωνα με τους Global Times. Τα τοπικά ξενοδοχεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεταδοτικές μεταλλάξεις Covid-19, όπως η Delta.
Η λειτουργία του σε μια προαστιακή περιοχή στοχεύει στην μείωση των διασταυρούμενων λοιμώξεων, κατά τη διάρκεια καραντίνας.

Το Γκουανγκζού δέχεται το 80% με 90% των διεθνών επισκεπτών της Κίνας. Για τον λόγο αυτό, είναι η πιο επικίνδυνη πόλη στη χώρα για μόλυνση από Covid.

Η κατασκευή της πρώτης φάσης του ολοκληρώθηκε. Και τα πρώτα 184 άτομα ιατρικού προσωπικού ξεκίνησαν να εργάζονται στον σταθμό την περασμένη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Στον χώρο θα φιλοξενούνται εισερχόμενοι ταξιδιώτες, οι οποίοι προωθούνταν σε ξενοδοχεία καραντίνας κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές στο κέντρο της πόλης.

Ο σταθμός 250.000 τετραγωνικών μέτρων με 5.074 δωμάτια είναι ο πρώτος διεθνής σταθμός υγείας της Κίνας που αντικατέστησε τα ξενοδοχεία καραντίνας.

Έλεγχος με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Το ιατρικό προσωπικό με τη βοήθεια εξοπλισμού τεχνητής νοημοσύνης μειώνει τις περιττές επαφές.
Ο έξυπνος εξοπλισμός του σταθμού βοηθά στον έλεγχο θερμοκρασίας καθώς και στον έλεγχο εισόδου και εξόδου.

Μια οθόνη στο δωμάτιο καραντίνας μπορεί να ανεβάζει αυτόματα πληροφορίες υγείας και να πραγματοποιεί ελέγχους θερμοκρασίας.
Τα ρομπότ παρέχουν φαγητό και να καλύπτουν άλλες καθημερινές ανάγκες, των φιλοξενουμένων ταξιδιωτών.