Οι τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Βαρόμετρου Τουρισμού UNWTO διαπίστωσαν ότι σχεδόν όλες οι αγορές κατέγραψαν υψηλότερες δαπάνες τουρισμού το 2017, αντανακλώντας τη συνεχής έντονη ζήτηση για διεθνή τουρισμό σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Τόσο οι αναδυόμενες όσο και οι προηγμένες οικονομίες τροφοδότησαν την ανάπτυξη, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δαπάνησαν περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια για ταξίδια στο εξωτερικό.

Η Κίνα δαπάνησε 8 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ταξιδιών στο εξωτερικό το 2017 με 258 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες (+ 5% σε τοπικό νόμισμα).

Η Ρωσική Ομοσπονδία δαπάνησε 7 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα και η Βραζιλία 5 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα,με τις δύο χώρες να ανακάμπτουν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι υπόλοιπες τρεις αύξησαν σημαντικά τις δαπάνες τους το 2017. Η Ρωσική Ομοσπονδία (+ 13%) ανέκαμψε μετά από λίγα χρόνια πτώσης, φθάνοντας τα 31 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις πάνω επιστρέφοντας στην πρώτη δεκάδα στον αριθμό 8.Η Βραζιλία (+ 20%) ανέκαμψε επίσης και ανέβηκε οκτώ θέσεις στον αριθμό 16 με δαπάνες ύψους 19 δισ. Δολαρίων.Η Ινδία συνέχισε την άνοδο της με 9% αύξηση στις δαπάνες σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια και ανέβηκε τέσσερις θέσεις στην κατάταξη στην 17η θέση.

«Οι αναδυόμενες οικονομίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε την ανάκαμψη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Βραζιλίας και τη συνεχιζόμενη άνοδο της Ινδίας, καθώς αυτές οι βασικές αναδυόμενες αγορές συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση της αγοράς σε πολλούς προορισμούς», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Ζουράμ Πολολικασβίλι.