Η Κίνα έχει κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19 για τους πολίτες της που σχεδιάζουν διασυνοριακά ταξίδια, ενώνοντας άλλες χώρες που εκδίδουν παρόμοια έγγραφα καθώς αναζητούν τρόπους για να ανοίξουν ξανά τις οικονομίες τους.

Καθώς τα εμβόλια κυκλοφορούν παγκοσμίως, μερικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μπαχρέιν, έχουν ήδη εισαγάγει πιστοποιητικά για την αναγνώριση εμβολιασμένων ατόμων και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αναπτύξει διαβατήρια εμβολίων υπό πίεση από τις νότιες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό.

Το πιστοποιητικό που εκδίδεται από την Κίνα θα περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες εμβολιασμού Covid-19 του κατόχου και τα αποτελέσματα των δοκιμών , ανέφερε στην ιστοσελίδα της το Υπουργείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είπε ότι ο στόχος του πιστοποιητικού ήταν να επιτευχθεί αμοιβαία επαλήθευση πληροφοριών, και ο εμβολιασμός και να συμβάλει στην ασφαλή και τακτική αλληλεπίδραση των ανθρώπων. Δεν ήταν άμεσα σαφές με ποιες χώρες μίλησε η Κίνα για την αναγνώριση του πιστοποιητικού Covid-19.

Η Κίνα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας για άτομα που φτάνουν στην Κίνα και εμβολιάζονται κατά του Covid-19. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας μελετούσαν ζητήματα όπως το εάν οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες στην Κίνα θα μπορούσαν να απαλλαγούν από 14 ημέρες καραντίνας.