Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι οι διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα αναμένεται να φτάσουν το 80% των προ-COVID επιπέδων μέχρι το τέλος του 2024.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κίνας (CAAC) αποκάλυψε ότι οι διεθνείς πτήσεις θα φτάσουν περίπου τις 6.000 την εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους, σε σύγκριση με περίπου 4.600 την εβδομάδα αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά στην επανασύνδεση της Κίνας με τις ΗΠΑ, η CAAC είπε ότι σχεδιάζει μια «σημαντική» αύξηση στις απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς επί του παρόντος προγραμματίζονται μόνο 63 πτήσεις κάθε εβδομάδα.

690 εκατομμύρια εγχώρια και διεθνή αεροπορικά ταξίδια το 2024

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πραγματοποιηθούν 690 εκατομμύρια εγχώρια και διεθνή αεροπορικά ταξίδια το 2024, αύξηση 11% από πέρυσι.
Το 2023, 620 εκατομμύρια επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού επιβιβάστηκαν σε πτήσεις στο +46% από το 2022, όταν εξακολουθούσαν να ισχύουν περιορισμοί της πανδημίας.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες αφότου η κινεζική πρεσβεία και τα γενικά προξενεία στις ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί ταξιδιώτες στην Κίνα θα έχουν τώρα μια ευκολότερη διαδικασία αίτησης τουριστικής βίζας.
Η τουριστική βίζα, που ονομάζεται επίσης βίζα L, δεν θα απαιτεί πλέον από τους ταξιδιώτες να υποβάλλουν τις πληροφορίες αεροπορικών εισιτηρίων μετ’ επιστροφής, την απόδειξη της κράτησης ξενοδοχείου, το δρομολόγιο ή την επιστολή πρόσκλησης κατά τη διαδικασία αίτησης.