Ο στόχος ενδυνάμωσης της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας, απασχόλησε την συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καβάλας, η οποία ενέκρινε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας για το 2018.

Σχετικά με το σχέδιο για την Γαστρονομική Tαυτότητα Καβάλας, η πρόεδρος της Αναστασία Ιωσηφίδου ανέφερε ότι έχουν έρθει σε επαφή με τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες της Καβάλας για την υλοποίηση του.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας καθώς θέλουν να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε ότι έχουν ξεκινήσει μία συνεργασία με έναν καταξιωμένο μάγειρα που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, τον κ. Φωτιάδη, που έχει κερδίσει πολλούς «Χρυσούς Σκούφους» ο οποίος θα παρουσιάσει διάφορες συνταγές με πιάτα της Καβάλας που θα συνδέονται και ένα μύθο της αρχαίας Ελλάδας, στο πλαίσιο του εγχειρίδιου που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες και θα ολοκληρωθεί μετά από σχετική διαβούλευση.