It is finally holiday! Marked and written holiday in a calendar.

Η ημέρα των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων είναι δύο από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους ταξιδιού κάθε χρόνο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Expedia η καταλληλότερη περίοδος για να κλείσετε ένα ταξίδι για τις Ευχαριστίες. Το 2016, τα στοιχεία της Expedia αποκάλυψαν ότι περισσότερο από το 85% των ταξιδιωτών διακοπών έχασε τη περίοδο όπου υφίσταντο οι πιο συμφέρουσες τιμές , οπότε μην φτάσετε στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Expedia όσον αφορά τις πτήσεις για το 2016, η κατάλληλη περίοδος για να κάνετε κράτηση για το ταξίδι των  Ευχαριστιών είναι 61-90 ημέρες νωρίτερα. Οι ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν κράτηση σε αυτό το χρονικό διάστημα είδαν εξοικονόμηση μέχρι 10%, ενώ όσοι περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, από μηδέν έως έξι ημέρες, πληρώνονταν  20% πάνω από τη μέση τιμή εισιτηρίου. Για το 2017, το βέλτιστο παράθυρο για κράτηση  αρχίζει σήμερα και διαρκεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πότε να κάνετε κράτηση για τα Χριστούγεννα

Για τα Χριστούγεννα, ο φθηνότερος χρόνος για να κάνετε κράτηση  είναι 14-20 ημέρες πριν, σε εκείνη τη περίοδο οι ταξιδιώτες είδαν εξοικονόμηση περίπου 5% το 2016. Όπως και οι ευχαριστίες, οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής κινδυνεύουν να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο, περισσότερο από 15% πάνω από τις μέσες τιμές των εισιτηρίων.

Πού να πάτε αυτό το φθινόπωρο

Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, πολλοί παγκόσμιοι προορισμοί θερμαίνονται από άποψη εξοικονόμησης. Τα στοιχεία της Expedia σχετικά με τις πτήσεις δείχνουν πολλούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίοι είναι φθηνότεροι για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το φθινόπωρο. Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Νοέμβριο, αυτοί είναι οι προορισμοί όπου η πτώση σημαίνει αποταμίευση:

Ευρώπη Ασία / Ειρηνικός
Γαλλία – σχεδόν 20 τοις εκατό φθηνότερα Κίνα – σχεδόν 20 τοις εκατό φθηνότερα
Ελλάδα – περίπου 15 τοις εκατό φθηνότερα Φιλιππίνες – περίπου 20 τοις εκατό φθηνότερα
Την Αυστρία, τις Κάτω Χώρες και την Ισπανία – σχεδόν 15 τοις εκατό φθηνότερα Νότια Κορέα – περισσότερο από 15 τοις εκατό φθηνότερα
Την Ιταλία και την Πορτογαλία – σχεδόν 10 τοις εκατό φθηνότερα Ινδία – σχεδόν 15 τοις εκατό φθηνότερα
Ηνωμένο Βασίλειο – περίπου 10 τοις εκατό φθηνότερα Αυστραλία – περίπου 10 τοις εκατό φθηνότερα