Εντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον εν εξελίξει διαγωνισμό πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ εξέφρασε εκ μέρος του καναδικού fund «PSP Investments» ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Charbonneau, σε συνάντηση που είχε χθες,Τετάρτη, το μεσημέρι με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη. Παρών ήταν και ο Καναδός πρέσβης Robert Peck.

Η PSP συμμετέχει στον διαγωνισμό για τον ΑΔΜΗΕ, ενώ κατέχει ποσοστό 40% στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ενδιαφέρεται για την απόκτηση επιπλέον 30%.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της επέκτασης της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο για το αεροδρόμιο, ενώ εκφράστηκε η πρόθεση του καναδικού fund να εξαγοράσει το 100% του μεριδίου του Δημοσίου στο αεροδρόμιο, όποτε το ΤΑΙΠΕΔ προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό.

Οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΑΔΜΗΕ αναμένεται να κατατεθούν τον προσεχή Οκτώβρη. Οι άλλοι διεκδικητές είναι η ιταλική TERNA και η κινεζική Stade Grid of China, η οποία πρόσφατα συμφώνησε να αγοράσει το 30% της TERNA, καθώς και η βελγική Εlia.