Στην Ελασσόνα «χτυπά» η καρδιά της φέτας από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου όπου θα διεξαχθεί η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018». Η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» πραγματοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού.

Η διοργάνωση πλαισιώνεται από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πλήθους κόσμου από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» αποτελεί μια μεγάλη διοργάνωση Ευρωπαϊκής εμβέλειας στην οποία θα συμμετέχουν Φορείς του Δημόσιου Τομέα, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρεσβείες, παραγωγοί φέτας, παραγωγοί γάλακτος, επιχειρήσεις εξοπλισμού, συσκευασίας και τεχνογνωσίας στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης φέτας, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και επιχειρήσεις διάθεσης φέτας της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Οι στόχοι της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΦΕΤΑ 2018» είναι:

η δικτύωση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης της φέτας, αλλά και των αρμοδίων Υπουργείων, των σχετικών επαγγελματικών φορέων, των διαφόρων οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αναφορικά με την φέτα και ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών για την προώθηση της.
η ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η παραγωγή και εξαγωγή της φέτας.
η κινητοποίηση νέων επιχειρηματιών στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων και της φέτας.
η δημιουργία προϋποθέσεων για την προώθηση της φέτας στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και την τουριστική βιομηχανία.
η παρουσίαση εμπειριών και καλών πρακτικών στην προώθηση της φέτας από φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικού.
η κατοχύρωση του προϊόντος “ΦΕΤΑ ΠΟΠ” στη συνείδηση του Έλληνα τυροκόμου, αλλά και του καταναλωτή.

Είμαστε η μεγαλύτερη περιοχή σε παραγωγή στη τυροκομία, είμαστε η μεγαλύτερη περιοχή στη κτηνοτροφία. Η φέτα έχει σήμερα ονομασία ΠΟΠ αλλά δεν παύει να είναι ανοχύρωτη. Θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε την προστιθέμενη αξία στον προϊόν που παράγουμε.
Θέλουμε να μυήσουμε νέους να εμπλακούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα, τη τεχνογνωσία και την εμπειρία σ’ όλο τον κόσμο που έχουν τα άτομα που ασχολούνται.

Η διοργάνωση αυτή αποτελείται από ημερίδες που αναδείξουν το προϊόν, θα αναδείξουν καλές πρακτικές, θα αναδείξουν τις σχέσεις της φέτας με τον τουρισμό, θα αναδείξουν γευσιγνωσία και ότι αντικείμενο σχετίζεται με τη φέτα.

Πιστεύουμε στην ανάδειξη συνεργασιών, πιστεύουμε στη δικτύωση όλων των εμπλεκομένων από τον παραγωγό μέχρι τον καταναλωτή. Είναι ένα γεγονός το οποίο επιβάλλεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Είμαστε στην ευχαρίστηση θέση να ανακοινώσουμε ότι η σχολή που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος στην Ελασσόνα θα έχει 39 συμμετέχοντες για την πρώτη χρονιά».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενημερωθείτε στο www.feta2018.gr.