Δύσκολες και γρήγορες αποφάσεις για τα ταξίδια, καλείται να πάρει ο Τζο Μπάιντεν. Σε περίπου ένα μήνα θα βρεθεί στο τιμόνι των ΗΠΑ, με τα μάτια των εκπροσώπων του προσοδοφόρου ταξιδιωτικού κλάδου επάνω του και την “καυτή πατάτα”, στα χέρια του.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της συνολικής ανεργίας στις ΗΠΑ. Και οι πολιτικές για την προώθηση της στήριξης, της ανάκαμψης και των κινήτρων για τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.

Το εμβόλιο, φυσικά, θα βοηθήσει. Αλλά θα χρειαστούν μήνες για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό θα γίνει περίπου στις αρχές του καλοκαιριού του 2021.

Το δεύτερο πακέτο στήριξης της βιομηχανίας

Μέχρι τότε, αρχικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να “τρέξει” το πολυπόθητο δεύτερο πακέτο στήριξης της βιομηχανίας.
Αυτό το περιμένουν πως και πως οι εκπρόσωποι του κλάδου μια και έχει καθυστερήσει εδώ και μήνες.

Το πακέτο αφορά συμφωνία στήριξης επιχειρήσεων ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα 908 δις δολαρίων, εκ των οποίων τα 45 δις δολάρια προορίζονται για αεροπορικές εταιρείες και μαζικές μεταφορές.

 

Η κρουαζιέρα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει το δύσκολο ζήτημα της κρουαζιέρας. Αν θα επιτρέψει να επιτρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στα αμερικανικά ύδατα την 1η Μαρτίου.

Θα αφήσει τις γραμμές κρουαζιέρας να ταξιδέψουν ξανά ή θα παρατείνει την περίοδο “χωρίς πλεύση” για αρκετούς μήνες μετά την 1η Μαρτίου;
Σίγουρα, δεν είναι μια εύκολη απόφαση.

Η κρουαζιέρα εκτιμάται ότι αποτελεί παγκόσμια επιχείρηση 150 δις δολαρίων και οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι πιο συντηρητικός από ότι ο σημερινός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά στο άνοιγμα της οικονομίας.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας κατάφερε να πιέσει με επιτυχία την κυβέρνηση Τραμπ. Και να παρακάμψει το CDC τον Οκτώβριο όταν ο οργανισμός ήθελε να παρατείνει την περίοδο “χωρίς πλεύση”.

Αυτή τη φορά, δεδομένου ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι μεγάλος υποστηρικτής του CDC όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σίγουρα ο οργανισμός θα έχει λόγο και άποψη για το πότε και αν οι γραμμές κρουαζιέρας μπορούν να επιστρέψουν στα ταξίδια.

Διεθνή και επαγγελματικά ταξίδια

Προβλήματα θα υπάρξουν επίσης σχετικά με την επαναφορά των διεθνών ταξιδιών και των επαγγελματικών ταξιδιών στο φυσιολογικό.
Αυτήν τη στιγμή, οι επαγγελματίες δεν ταξιδεύουν με επιλογή ή λόγω των περιορισμών στις πτήσεις από/προς ορισμένους προορισμούς στην Ευρώπη και την Ασία.